Ettermiddagstur

Vi er inne i den lyse årstiden, og det gir muligheter for å komme seg ut på tur etter jobb uten å måtte ty til hodelykt eller lysløyper. Hvilken lykke 😀

Første arbeidsdag etter påske opprant med sol og finvær over Trøndelagen. Strengt tatt burde man da fått fri når man tenker på hvor lite finvær vi har hatt i vinter, men neida… man måtte nok pent vente til arbeidsdagens slutt før man kunne begi seg ut på tur.

Plenty snø i Styggdalen enda

Denne ettermiddagen var det Estenstadmarka som skulle sjekkes ut med tanke på snøforhold. Og en ting er sikkert: Jeg har -aldri- sett så mye snø i marka så langt uti april. Normalt pleier jeg å ha innledet fottursesongen på denne tiden (siden skiløypene da minner mer om dårlige skøytebaner enn om nettopp løyper), men i år er det faktisk gode forhold for å gå på ski enda. Kommunen har omsider fått mannskapet sitt på jobb igjen etter å ha gitt dem påskefri i tro om at skisesongen var over, så det var kjørt løyper mange steder denne ettermiddagen. Mange skiløpere var det dog ikke å se, men noen enslige sjeler staket seg frem i fine, nypreparerte spor. Selv gikk jeg på beina på siden av skisporet. Rimelig tungt, men deilig å komme seg ordentlig ut i skogen + at mykt underlag er toppers for en betent hæl.

Litt vind var det i marka i ettermiddag, men så lenge det er østavind er det greit. Østavind i Trondheim er nesten uten unntak = finvær, så heller østavind enn nordavind eller den forhatte sørvesten.  Til tross for mye mer snø enn normalt for årstiden tror jeg den forsvinner fort om vi bare får litt varme fremover. Og det får vi!?

Minitjern i Styggdalen - enda islagt

Trondheim sett fra Månen

Nydelige isformasjoner er å se mange steder i Styggdalen

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s