1. mai 2012 – fart og sløving

For meg betyr ikke 1. mai annet enn en deilig fridag, og når dagen rinner med sol fra skyfri himmel blir den ekstra deilig. Riktignok er temperaturen i denne landsdelen fortsatt ikke noe å skryte av, men gradestokken klarte i det minste å krype opp på et tosifret antall grader i skyggen i løpet av dagen og i solsteiken ble det slettes ikke så verst.

Kjæresten og jeg startet dagen med en sykkeltur på 3 mil. Er flere år siden jeg har syklet ute i Norge med unntak av en sykkeltur tidligere i år, så var litt spent på formen. Spinning og utesykling er to vidt forskjellige ting, men formen er grei den; om man ser bort fra lårmuskulatur som ikke vil virke mer enn en times tid. I anledning dagen virka den faktisk i halvannen time i dag, så da kan jeg vel ikke være annet enn fornøyd? Turen gikk i retning Jonsvatnet og over til Herjuan og ned til Vikhammer via Ranheim og hjem. En grei tur med mye opp og ned. Var skitkaldt i lufta siden vi startet før ti, så til tross for at vi tråkket oss svette ble ingen av oss spesielt varme. Hvertfall ikke før den siste halvtimen når sola begynte å varme litt.

Dagens sykkeltur

Vel hjemme skiftet vi om til tørt tøy og kjørte til Bekken. Derfra la vi ivei oppover i retning Estenstaddammen hvor vi rullet ut liggeunderlag, spiste lunch og drakk kaffe og myste mot sola. Herrrrlig 🙂 En ny runde nedom dammen for å sjekke ut froskebestanden var påkrevd også i dag. Jeg har aldri sett såååå utrolig mange frosker på ett sted og parring foregikk av hjertens lyst mens de formelig badet i sine egne froskeegg. Lyden av så mange frosker har jeg heller aldri hørt før. Vet ikke om det er sånn lyd de lager til vanlig eller om det er spesielt for parringstiden, men det var en lav brummelyd som aldri ga seg. Ble nesten tommelomsk i hodet av å høre på.

Parring på gang

En langbent kjekkas

Et svømmebasseng av froskeegg

Herlig å sløve i sola 🙂

Etter noen timer ved dammen var det på tide å komme seg hjem til middag og hagearbeid. Heldigvis er hagen min liten for makan til kjedelig arbeid!! Glad jeg heller kan brukte fritida mi i skogen og på fjellet fremfor i hagen.

 

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s