Vinterens herjinger

Det har vært en tøff vinter i skogen. Estenstadmarka bærer tydelig preg av det. Det er ikke uvanlig å se trær som har blåst over ende i løpet av vinteren i Estenstadmarka, men antallet i år er langt over det normale. «Berit» og «Dagmar» har herjet vilt i skogen i løpet av vinteren. Deler av stinettet har også fått hardere medfart enn normalt og like ved Kvernhusflata har deler av stien ramlet ut i bekken, mens det mange andre plasser er dype revner og tælahiv.

Bildene i dette innlegget er tatt på ettermiddagens runde i skogen. Egentlig skulle jeg ta det helt med ro i dag, men som vanlig kom rastlløsheten krypende og jeg måtte ut for å røre litt på liket. Har hatt avspaseringsdag i dag. Værmessig en bommert å ta fri i dag, men det kunne ikke jeg vite. Når jeg varslet sjefa om fridagen for flere dager siden meldte både Yr og Storm skyfri himmel og sol i dag. Typisk nok bomma de totalt. Ikke akkurat uvanlig det. Lurer på om de kaster piler på værsymboler og lar det bestemme varslene for Trøndelag? Det kan virke sånn.

Uansett… det regnet i det minste ikke, så etter en dag med husarbeid (uuææææhhhh) var det greit å få litt frisk (kald!) luft. Dagens rute gikk i de nedre delene av marka. Der er det relativt snøfritt – endelig – men man skal ikke lenger opp enn Styggdalen før snøen ligger der jeg vil at det skal være sti nå. Sånn er det når løypemaskinene kjører hele vinteren. De lager en så solid såle at den holder til St. Hans. Ok da.. jeg overdriver litt, men den ligger i allefall til 17. mai.

En solid rot har tatt telling i vinter

Et ikke uvanlig syn denne våren

Dype revner i stien vitner om sterke krefter når vinterens grep løsner

Et svært tre tålte ikke Dagmars lunefulle vinder

Dagens rute

 

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s