Nytt forsøk

Fredagstur 27. juli 2012

Så ble det endelig ferie på meg og, og den ble innledet med en tur i skogen på jakt etter postene jeg ikke fant for noen dager siden.  Hælen fikk en kortisoninjekson på St. Olav torsdag morgen, så jeg var spent på om det var noen virkning av denne og om hælbetennelsen ville plage meg mindre eller ikke i det hele tatt.

Ettermiddagen bød på nydelig sommervær med sol, blå himmel og vindstille. Et lite kaldt drag fra nord kunne merkes innimellom, men dette var likevel en sommerdag av ypperste merke som vi har hatt altfor få av i sommer.

Se!! Blå himmel 😀

Turen startet ved Bekken og jeg gikk oppover bakkene i retning Styggdalen for deretter å dreie av mot Lomtjønna. Hælen kjentes ikke helt bra ut, men det en annen type smerte enn den jeg hadde før injeksjonen, så jeg håper det bare er ømhet etter stikkinga som gjør at det fortsatt er vondt.

Ikke lenge etter at jeg tok av på stien mot Lomtjønna skulle den første posten befinne seg. Forrige gang valgte jeg å lete ovenfra og ned, men det ville ikke den betente hælen ha noe av, så jeg klarte rett og slett ikke å komme meg ned de bratteste skrentene, og etter laaaaang tids leting ga jeg opp. Denne gangen valgte jeg i stedet for å gå nedenifra og opp. Heldigvis var det ikke så mye å kjenne til hælen der jeg kløv oppover skrenten, og klamret meg fast med begge hender mens kartmappa ble holdt fast mellom tennene, og etter en kort stund kunne jeg notere ned koden til dagens første post. Makan til kronglete sted å feste en post på! Jeg hadde definitivt vært i rett område sist jeg lette også, men ikke klart å komme meg ned skrentene pga smerter.

Nydelige sommerblomster lyser opp overalt i skogen i disse dager.

Neste post var også  en jeg ga opp forrige gang og som jeg prøvde å finne ved å gå ovenfra og ned. Nå valgte jeg også her å lete nedenifra og opp, og det tok ikke lange stunden før kode nr. 2 var i boks. Deilig følelse å endelig finne dem for ambisjonen er å finne alle poster hvert år selv om gullmerket er i boks for lengst.

Turen nå gikk videre i retning myrene ved Lomtjønna og siste planlagte post for i dag. Ingen grunn til å overdrive når hælen nettopp har fått en sprøyte. Denne posten glemte jeg rett og slett forrige gang jeg var ute på leting. Hadde opprinnelig tenkt å avslutte turen den gangen med denne posten, men når regnet kom og smertene hadde blitt store nok, ble tanken på å komme meg hjem altoverskyggende og posten avglemt. Ingen krise for det passet fint inn i dagens runde å plukke den nå også. Litt roting før jeg fant steinen hvor posten var plassert, men ikke så mye. Bare litt koselig roting for da fikk jeg sett meg litt om. Pleier ofte å gjøre det med vilje når jeg er på turorientering for poenget er ikke å finne postene kjappest mulig, men å  kose meg på tur og se marka fra et nytt perspektiv.

Disse er det mange av i skogen nå. Kjempelang stengel og fine, blå blomster på toppen.

Etter at «steinposten» var funnet tok jeg raskeste vei ned i Styggdalen. Det hadde begynt å gjøre ganske så vondt under foten nå, men fortsatt en annen type smerte enn den jeg har hatt før, så nede i Styggdalen gikk jeg en runde om Estenstaddammen siden det var så nydelig vær. Det hadde begynt å bli kveld når jeg kom ned dit, men fortsatt var det en god del mennesker som koste seg ved vannet i det fine været. Trønderne vet å utnytte finværet når det først kommer!

En deilig runde i skogen til tross for en million fluer og noen klegg og litt smerter under hælen. Satser på at det skyldes ømhet og at jeg om få dager vil kunne gå uten å kjenne smerte. Det er lov å håpe 🙂

Sommer ved Tømmerholtdammen

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s