En dose kultur. Eller…..?

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle gå kulturstien langs Selbusjøen i Klæbu kommune, men har liksom aldri kommet meg dit, så når kjæresten foreslo at søndagsturen skulle legges dit, var jeg ikke vond å be.

Jeg burde kanskje hvilt hælen etter gårsdagens smertefulle tur, men altså…. hvor mange godværsdager har vi i denne landsdelen?? Jeg bare spør.

Ett av få glimt vi fikk av Selbusjøen denne dagen.

Så avgårde innover bærer det fra bommen nedenfor Gjenvollhytta. Først en km. på grusvei i retning hytta, så over på traktorvei et godt stykke før den går over til å bli sti. Og da begynner myr- og gjørmehelvetet etter kort tid. Jeg pleier som regel ikke å klage over myr og gjørme, for det er en ufravikelig del av turlivet i Trøndelag (iallefall i lavereliggende strøk), men enkelte dager, som i dag, blir det bare nok. Har vasset i blaut myr og gjørme  ikke mindre enn fire dager før denne  uka, så motivasjonen for enda en myrtur er ikke helt på topp. Det hjelper heller ikke på lysten at jeg kanskje hadde sett for meg en godt opparbeidet sti siden stien markedsføres som en kultursti, ei heller bidrar det at stien stort sett går i svarte skauen med null utsikt og null sol (til tross for at det er  finvær i dag). Synd at man ikke har fjernet litt av skogen ned mot Selbusjøen. Det hadde bidratt masse i positiv retning både mht solforhold og utsikt, om enn ikke i forhold til de blaute grunnforholdene.

Ved Merkesbekken som markerer grensen mellom Klæbu og Selbu. Her snudde vi .

Kultursti heter det. Vel, jeg savner i grunnen mye kultur. Rett skal være rett, det er satt opp to eller tre informasjonstavler med litt historie, men thats’s it. Så kulturen ligger nok rett og slett i at stien er en gammel ferdselsåre mellom Klæbu og Dragsten som ble «gravd frem» i 1997.

Turens høydepunkt kommer på tilbaketuren når vi kommer til et hogstfelt hvor det er litt utsikt og litt av Trollheimen viser seg frem. Fra hogstfeltet tror vi at vi ser Resfjellet, Rindhatten og Trollhetta, men jeg skal ikke satse hele lønna mi på det. Uansett er det en herlig følelse å se fjellene i det fjerne 🙂

Ikke langt fra der vi har parkert bilen ser vi en gammel skogsvei gå ned mot Selbusjøen. Ifølge gps’n skal den ende i en sti langs sjøen, så vi tusler nedover. Der skogsbilveien slutter, finner vi ingen sti, så vi fortsetter rett frem i skogen. Ikke lurt, for der blir det fort ganske bratt og ufremkommelig.

På leting etter stien. Fant den fort!

Vi forandrer da kurs oppover i terrenget med tanke på å finne tilbake til grusveien vi gikk på tidligere. Etter litt klyving oppover får kjæresten plutselig øye på noe som ligner en sti lenger ned, når han snur seg for å se om jeg følger etter. Jeg synes også at det ligner mistenkelig på en sti og vi beslutter å gå ned igjen. Og jammen… det er en fin, opparbeidet sti 🙂 Fortsatt fint lite utsikt til Selbusjøen på grunn av skog, men iallefall en grei sti å gå på. Rett før vi kommer til bilen går vi ned på en odde hvor det sikkert er mye folk om sommeren. Nå er det folketomt her, mens den største furua jeg noen gang har sett vokter plassen. Tenk om den kunne fortelle?

Enorm furu ved Selbusjøen. Kjæresten blir liten i forhold.

Til tross for lite kultur i kulturstien er det aldri feil med en tur ut. Å røre på kroppen er godt for både kropp og sjel, og tid tilbragt sammen med kjæresten er alltid verdifull tid ❤

Dagens rute.

Reklamer

2 responses to “En dose kultur. Eller…..?

  1. Jeg kommer nok til å ta den runden før eller siden Hege. Men om jeg kommer helt rundt, det er jeg ikke så sikker på.
    Ha en fin helg ute i det fri. 😉

    • Rundt og rundt…. Det er jo egentlig ingen runde. Kun en strekning som går langs Selbusjøen. Så du må nok pent gå frem og tilbake den dagen du går 🙂 Vi gikk ikke hele stien, men startet ca. halvveis, tror jeg.

      Ha en nydelig helg du og 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s