Novemberhelg

Det har blitt november og dagene er korte. Sola står så lavt på himmelen nå at den knapt kommer over åsryggene i marka, og man går mye i skygge til tross for klar blå himmel og sol.

Forrige ukes snøfall har denne uken delvis regnet og smeltet bort, men en god del ligger igjen i marka som knallhard issnø – iallefall der hvor bydrift rakk å kjøre tråkkemaskina.

På vei mot Lomtjønna i sporene etter tråkkemaskina

Lørdag var kjæresten og jeg en liten runde i Estenstadmarka. Startet fra Bekken og gikk til Lomtjønna og deretter ned til Styggdalen og til Estenstaddammen. Idet vi slo oss ned ved dammen forsvant sola bakom en åsrygg til tross for at det var nesten midt på dagen. Iskald vind og en forsvunnet sol gjorde lunchen til en kald affære til tross for at vi fyrte opp (et slags) bål og kokte kaffe. Det var lite folk å se annet enn på veien mellom Bekken og Estenstadhytta.

Det ble kaffe. Til slutt.

Søndag la vi turen til Damtjønna i Vassfjellet. Vi startet fra Skjøla i ellevetiden i minus halvannen grad og fulgte veien nesten helt opp til Vassfjellkapellet. Her tok vi av på stien mot Vassfjelltoppen. Sommertid er den ganske myrete og gjørmete. Nå lå hard snø over myra, men her og der sank vi nedi så søla skvatt rundt beina på oss. Gamasjer er en velsignelse å ha på seg på tur også når man ikke går på ski! Heldigvis var det vindstille i dag, så ved Damtjønna kunne vi bruke laaaang tid og bare kose oss i sola med bålkaffe og pølser grilla på bålet. Damtjønna var islagt, men isen var ikke tjukk nok til at vi våget oss utpå.

Vakkert ved Damtjønna

I dag som i går slet vi med å få skikkelig fres på bålet. Medbragt ved kjøpt på Shell i går er definitivt ikke av det tørreste slaget, men når vi fant noe tyrived like ved bålet ble det fart i sakene! Heller ikke i Vassfjellet var det noe særlig med folk ute. Vi hadde marka så godt som for oss selv 🙂 Alle de som ikke tok turen ut i dag kan bare angre, for det var en nydelig novemberdag. En slik en som man ikke kan skusle bort ved å sitte inne siden man ikke vet om man får flere slike dager i dette lunefulle klimaet.

Kaffe på gang

Reklamer

2 responses to “Novemberhelg

 1. Hallo Hege, før helgas eventuelle dyster. 🙂

  Tok turen enda en gang jeg. Den var minst like fin denne gangen som den forrige. 🙂 Men etter nærmere ettertanke og noen funderinger undres jeg litt. Ble den for overveldende for meg forrige gangen tro? 🙂 Trodde ærlig talt at jeg la igjen en kommentar da. Men nå er det gjort, synes liksom det hører med jeg, til de aller fleste og de fleste gangene. Slik som du er så flink med.

  God helg og god tur Hege! Hvor du enn i verden vanker! 🙂 Her blir det nok ikke mange turer de første dagene, så flott at du «kan gå de for meg». 😉

  • Neida… det ble ikke for mye for deg. Dette er første kommentaren på dette innlegget fra deg 🙂

   Ja, snart er det endelig helg igjen. Blir vel ingen stor «ekspedisjon» denne helgen heller. Verken kropp eller føre tilsier det, men en luftetur må jeg vel kunne få til?!

   God helg til deg og dine!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s