Gran Canaria rundt

Etter en skikkelig forblåst natt våknet vi til fortsatt vind og regn her nede. Fottur utgikk dermed med skyhøye knespark. Det var derimot en gylden anledning til endelig å få tatt bilturen Gran Canaria rundt som jeg lenge har tenkt å ta. Som tenkt, så gjort. Vi startet i retning Mogán og kjørte over fjellet til La Aldea de San Nicholás hvor enorme områder er gjort om til drivhus. På veien dit gikk det noen skikkelige regnskurer og i veibanen lå tydelige tegn på at fjellet ble «vasket ut» i regnvær. Jeg ba en stille bønn om at alle steiner måtte lande et annet sted enn på taket av min leiebil. Det hadde i tilfelle blitt dyrt.

Fra La Aldea gikk ferden opp i fjellet igjen – mot vestsiden av Gran Canaria. Her er det ville fjell og praktfulle stup som gjelder. Veien er svingete, men grei å kjøre all den tid det faktisk går to biler i bredden. Godt oppe i høyden er det en liten rasteplass med panoramautsikt vestover. Hadde det vært klarvær ville vi sett Tenerife herfra.

Utsikt mot Puerto de las Nieves og Agaete.

Etter en kort stopp kjørte vi videre mot Puerto de las Nieves. På veien dit så jeg noe jeg aldri har sett før: nemlig steinfangernett. Svære nett som var spent opp under fjellsidene og et stykke ut over veien for å fange opp fallende stein. Og at de gjorde nytte for seg, var det ingen tvil om. Rett som det var kunne vi observere mengder med små og store stein i nettet!

Steinett over veien på vei mot Agaete.

Puerto de las Nieves.

Da vi ankom Puerto de las Nieves var skyene forduftet og sola skinte fra blå himmel og gradestokken viste 27 grader. Vi tuslet oss en tur ut på piren i den lille havnebyen for å beskue Dedo de Dios (Guds finger). Den ligner kanskje ikke så mye på en finger nå lenger, men før stormen i 2005 kappet 10 meter av fingeren, kan jeg levende forestille meg at steinklippen kan ha sett ut som en finger.

Dedo de Dios.

På en av restaurantene ved havna kjøpte vi en kopp kaffe og tenkte at vi skulle spise lunch i Agaete, ikke langt unna. Det var en bommert for i Agaete fant vi ikke en eneste restaurant til tross for at vi ruslet rundt i bykjernen.

Pyntet hus i Puerto de las Nieves.

Vi besluttet dermed å kjøre videre. Fra Agaete er det motorvei i retning Las Palmas, så veien ble her atskillig mindre svingete. Vi svingte av mot Gáldar for på se om vi kunne finne et plass å spise der, men alt vi fant var mye trafikk.

Altså var vi straks ute på motorveien igjen, og vi stoppet ikke før vi kom til Playa del Inglés. Da holdt vi på å sulte rett ihjel og valgte en italiensk restaurant ved stranda – vel vitende om at vi neppe kom til å få noen stor matopplevelse der. Vi fikk rett, men vi var iallefall mette når vi gikk derifra.

Veien hjem gikk via en Mercadona i El Tablero for å gjøre storinnkjøp av vann, vin, brus og øl.

Vestkysten er vel verdt å få med seg på denne turen, men fra Las Palmas og sørover er det egentlig kun en transportetappe.Men nå har jeg iallefall kjørt Gran Canaria rundt og kan krysse av det på lista over ting man bør ha gjort her i livet 😉

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s