Rundt Presa de Soria – på krøtterstier

Siden det heller ikke i dag var meldt finvær midt inne på øya, valgte vi å gå tur på den sørlige delen av øya – rundt Presa de Soria. Hadde jeg lest turbeskrivelsen litt mer nøye enn jeg gjorde, kan det hende vi hadde valgt en annen tur.

Utsikt over dalføret sørover fra Soria.

Turen startet der GC505 ender – ovenfor Soria, der veien går over fra å være en smal, men dog asfaltert vei til å bli en dårlig kjerrevei. Vi tusler ca 1.5 km. tilbake til bar Fernando og tar veien ned mot Soria-demningen og over denne. Straks vi er over, finner vi stien ned mot venstre, men det går ikke lang tid før vi begynner å lure på om vi er på rett vei, og slik fortsetter det mer eller mindre hele turen. Helt til vi er tilbake på grusveien tilbake mot der vi parkerte.

Noen har malt en befaling på demningen. De er mer glad i høyder enn meg!

Tilbakeblikk mot Soriademningen.

All min erfaring med tur i spanske fjell tilsier at dersom man lurer på om man er på rett vei, så er man som regel ikke det, men denne gangen var det rett og slett ingen god, opparbeidet sti rundt Soriadammen. Innimellom var stien grei å følge, andre ganger ikke fullt så grei og til tider forsvant den totalt.

Hvor nå?

Det er sjeldent jeg går en tur med guideboka i hånda mer eller mindre hele tiden, men dette var en av de turene! Om sant skal sies, så kan kanskje denne turen utelukkes fra fremtidige utgaver av guidebøkene, for dette var ingen spesielt artig tur. Ulendt og gjennom mye bush på til tider ikke synlige stier i bratte fjellsider. Not my idea of fun!

På vei mot noen ruiner kort tid etter nedstigningen fra demningen.

Kjæresten forsøker å finne vei i terreng hvor stien er helt borte.

På den lyse side: Vi slapp regn, vi fant stien der det var sti og vi berget alle lemmer – om man ser bort fra mye oppripet hud etter dagens «bushing». Og vi så mange spor etter tidligere tiders bosetting i dalen. Enda den dag i dag er det faktisk folk som bor her – særdeles utilgjengelig .

Her bor det faktisk folk den dag i dag. Særdeles utilgjengelig!

Merking – i motsatt retning av den vi gikk. Kanskje hadde det vært lettere å gå den veien??

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s