Rønningen på 2. juledag

Kjæresten og jeg hadde egentlig tenkt oss til Elgsethytta i dag, men den planen ble brått gjort om til Rønningen da vi så hvor fulle parkeringsplassene øverst opp mot Skistua var. Vi var  visst ikke de eneste som hadde tenkt tanken om at en kopp kaffe på Elgsethytta hadde smakt godt denne 2. juledag. Dog… jeg liker ikke å gå i kø og jeg liker definitivt ikke stappfulle markahytter, så vi snudde og kjørte til Smistad for å gå veien inn til Rønningen. På Smistad var det bare noen få biler parkert, så det lå an til en rolig rusletur innover.

En plakat ved bommen forkynte at Rønningen skulle ha åpent mellom 11 og 15 i dag. En hyggelig overraskelse siden jeg trodde de holdt stengt. Skuffelsen ble desto større da vi kom frem til gården og dørene var lukket og låst. Ingen kaffe i marka i dag altså.

Snart fremme ved Rønningen.

Snart fremme ved Rønningen.

Minus 10 grader rev godt i kinnene, men heldigvis var det vindstille. Himmelen ble dominert av grånyanser i dag, men noe flott vinterlys var å se i sør fra Rønningen. Trærne langs veien var dekket av rimfrost, noe av det vakreste jeg vet om vinteren, så det var et ordentlig flott vinterlandskap å gå tur i – selv om vi gikk på grusvei. Det var dårlig med snø i området, og ikke oppkjørte løyper såvidt jeg kunne se, men noen skiløpere var likevel å se mellom gresstustene som stakk opp fra forblåste jorder.

Vinterlys i sør.

Vinterlys i sør.

Vel hjemme ble det kaffe i sofaen. Ikke like fin utsikt som på Rønningen, men kaffen smakte godt den 🙂

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s