Nydelig start på turåret 2013 :-)

Vi våknet til tåke tjukk som grøt rundt husveggene på denne årets første dag. Kjempeskuffelse siden yr.no hadde lovet sol og finvær. Det skulle imidlertid vise seg at tåken etterhvert lettet i høyden og blå himmel kom til syne. Kanskje en tur ut likevel ikke ville fortone seg så grå som først antatt?

Tjukk tåke rundt heimen på morgenen i dag, men blå himmel begynner å komme til syne.

Tjukk tåke rundt heimen på morgenen i dag, men blå himmel begynner å komme til syne.

Egentlig skulle vi bare gå oss en liten runde i lysløpetraséen fra Lohove, men når vi kom ut i marka, var det mye mindre glatt en fryktet og været var helt fantastisk, så jeg overtalte lett kjæresten til å bli med på en litt lengre runde.

Vi forlot derfor lysløypetraséen og gikk inn på en mindre sti som førte oss i retning Steinan og trafostasjonen på Risvollan. Det er stort sett tett skog på denne strekningen, så utsikt er det lite av – med ett unntak der skogen er ryddet og en nydelig utsikt åpenbarer seg.  Spesielt på dager som dette hvor tåka ligger som et teppe over byen, mens Gråkallen og Bymarka bader i sol, er utsikten helt spesiell.

Tåke over byen mens høyereliggende åser har strålende sol.

Tåke over byen mens høyereliggende åser har strålende sol.

Vi fortsatte videre på små stier og kom snart opp på en liten topp hvor det også er fin utsikt over Trondheim, men kraftlinjer midt i synsfeltet trekker noe ned. På denne toppen fikk vi endelig kjenne sol i ansiktet igjen. Sola hadde såvidt klart å krabbe seg opp og over åsene i sør. En deilig påminnelse om at det går mot lysere dager 🙂

Sol :-) Det går mot lange, lyse dager!

Sol 🙂 Det går mot lange, lyse dager!

Turen videre gikk i retning»trollskogen» vest for Tomset og deretter ned igjen til lysløpetraséen og tilbake til bilen. På skøyteisen på Lohove, like ved parkeringen, var det fullt av barn og voksne som koste seg i finværet. Vi var tydeligvis ikke de eneste som syntes av frisk luft var en god idé på årets første dag.

Midt i "trollskogen".

Midt i «trollskogen».

Reklamer

4 responses to “Nydelig start på turåret 2013 :-)

 1. Ja, sola kom omsider og jeg gikk! 🙂 Vakkert i dag og tror det må være et ordtak som sier noe slikt som: Som året starter, slik blir det. 🙂 Blir mer og mer sikker på at det finnes et slikt…

  Det ble forresten personlig rekord for meg i dag. Årets lengste tur, og den aller første også. Så den rekorden skal nok tangeres, ganske så raskt. Kjente trakter i dag ja. Som nok etter hvert skal finnes igjen av meg også. Jeg gleder meg på å ta skikkelig i bruk året 2013. Mye står på programmet for mine ønsker.

  Fortsatt en fin dag og ei fin uke, Hege. til deg og kjæresten! Mot nye turer og fine opplevelser og påminnelser om et fint liv.

  • Årets lengste tur på årets første dag? Ja, ja… da har du noe å strekke deg etter resten av året 😉

   Jeg sliter fortsatt med hælbetennelsen, så jeg tør ikke helt håpe på noe som helst for 2013. Dvs.jeg håper jo, men vet ikke om jeg tør å tro. Drømmen er å kunne gå Femundsmarka på langs eller en lignende ukestur, men foreløpig er alt usikkert. Liker det ikke, men slike betennelser tar tid 😦

  • Det var det! Og ikke minst over all forventning i forhold til det tåkehavet vi hadde våknet til. En fantastisk start på 2013 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s