Is og mere is

Hvor bliver snøen av?? Føret i marka for tiden er mildest talt elendig, Å gå tur i disse dager er et sjansespill, men heldigvis kom vi oss hjem fra tur like hele som da vi gikk ut. Jeg på stripsede Yaktrax-brodder som på ingen måte er optimale på stålis, og kjæresten uten brodder i de hele tatt.

Festlig føre!

Festlig føre!

Kulda fortsetter å regjere og det var minus 10 da vi la ivei oppover Havdalstien  og videre på Legdveien i dag. Mye blå himmel, men også noen skyer var å se. Strålende vintervær altså, men jeg må jo innrømme at verken føre eller dagens turterreng hører med til mine favoritter.

På tur opp mot Trøåsen.

På tur opp mot Trøåsen.

Siden jeg er hos kjæresten i helga, labbet vi ivei fra leiligheten hans og oppover mot Hallsetdammen på Legdveien. Det er stort sett motbakke hele veien og i dag brukte vi lenger tid enn vanlig opp til dammen. Hele 70 min. tok det oss opp (inkludert noen fotostopp). Høyest opp i marka fikk vi endelig kjenne sol i ansiktet igjen, og hvis vi la godviljen til, kunne vi kjenne at den varmet bittelitt. Det går mot lysere og varmere dager 🙂

Hallsetdammen.

Hallsetdammen.

Da vi kom til dammen var det å snu og sette kursen nedover bakkene igjen. Et godt stykke ned tok vi av mot Brattåsen i stedet for å ta Legdveien. Det skulle vise seg at det faktisk var mindre is her enn på Legdveien, stikk i strid med hva vi hadde trodd, men innimellom måtte vi balansere på kanten av stien når stien var helt dekket av is. På grunn av kulda er trærne i skogen dekket av iskrystaller og hele skogen fremstår som en glitrende, hvit eventyrskog. Fantastisk vakkert, og enda vakrere der sola slipper til så iskrystallene funkler som diamanter.

Utsikt mot Vassfjellet på vei opp mot Hallsetdammen.

Utsikt mot Vassfjellet på vei opp mot Hallsetdammen.

Reklamer

4 responses to “Is og mere is

 1. Ja, det undres også jeg på Hege. Hvor blir det av snøen? Men må vel si meg glad for å slippe den også. 🙂 Helt sikkert ikke flotte forhold for dine aktiviteter nå, men vakkert er det da å se på?

  Vær i alle fall forsiktig når du er ute i Guds frie natur. 😉

  • Man er nødt til å være forsiktig nå, ellers blir det fort en brukket arm eller noe enda verre. Håper på snø snart. Ikke bare pga føret, men også fordi det lysner opp veldig i mørketiden.

 2. Oj, så glatt ut! Men uansett fint å komme seg ut, i helga blir det endelig tur på meg også, husbond er frisk av influensaen, omsider. Vi får starte forsiktig, en liten tur til Dreiers Minne i Bymarka 🙂
  Hvis formen holder, utvider vi kanskje med en tur rundt hele Kobberdammen 😀
  Ha en finfin turhelg, snø eller ikke snø!

  • Var utrolig glatt, men det gikk heldigvis bra. Håper på en tur eller to i løpet av helga, men formen er ikke akkurat på topp her heller, Måtte droppe spinningen i dag, men håper at en god natts søvn hjelper på 🙂

   God tur!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s