Liaåsen: årets første tur til Estenstadmarkas høyeste punkt

1. mai er for meg en vanlig fridag, intet annet, og som vanlig ble også denne 1. mai-dagen tilbragt i skogen. Lett skydekke og en sol som av og til tittet frem er fint turvær, men jeg begynner å bli lei den iskalde vinden som insisterer på å blåse over landsdelen dag ut og dag inn. Likevel ble kaffe på termos pakket ned i sekken, selvfølgelig sammen med sommerdunjakka mi. Den har reddet mange pauser!

Vi startet fra Bekken og ruslet i retning Liaåsen på grusvei og etterhvert sti. Like etter start kom et rådyr hoppende rett forbi oss. For noen vakre og spenstige dyr! Det er like artig hver jeg ser ville dyr på tur selv om det ofte bare er for noen sekunder av gangen. Et høydepunkt er det uansett.

1-IMG_4758

I de nedre delen av marka er det så godt som snøfritt nå, men høyere opp er det fortsatt  is og snø som er underlaget. Rett ved Liaåsen fant vi oss ei furu hvor vi slo oss ned og hadde dagens første pause med kaffe og M.

Bilde

Sola tittet heldigvis frem mens vi hadde pause, men vinden gjorde sitt til at det likevel ikke ble noen varm affære, så etter en knapp halvtime gikk vi videre ned Austlia og over til Estenstadhytta hvor vi spiste middag. I stedet for å ta veien tilbake til parkeringsplassen gikk vi ned bakom hytta og fortsatte på fine skogstier hele veien ned til Bekken. Omkring 3 timer på tur + pauser og 11 km. tilbakelagt. En finfin fridag 🙂

Bilde

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s