Finngangen (526 moh); en overraskende flott topp

Yr og Storm var ikke helt enige om været i dag, men vi håpet at Storm dro i land seieren siden de ikke meldte regn før til kvelden, mens Yr mente det skulle regne fra midt på dagen. Da vi sto opp og drakk morgenkaffen på verandaen var det vanskelig å tro at det skulle komme regn. Sol og flott, blå himmel dominerte værbildet, så vi pakket sekken og kjørte i retning Flåmarka. For første gang på lenge var imidlertid goretex-jakker med i sekken – just in case.

1-IMG_5221

Drøye 4 km. oppetter Rangåveien viser en pil veien til Finngangen. Det er ikke store plassen å parkere på her, men med min lille bil er det mer enn god nok plass siden vi er alene her på denne flotte lørdagen.

Stien til Finngangen er merket av Flå IL og det er ikke noe problem å følge merkingen selv om stien går i mye myr. På veien oppover mot Finngangen får man etterhvert vakker utsikt mot Vassfjellet, Brungfjellet og Kråkfjellet. Snøen er smeltet for en god stund siden og både multer, tyttebær og myrull er i ferd med å blomstre. Legg til lysegrønn bjørkeskog og man har et nydelig sommerbilde som varmer langt inn i sjelen etter en hvit og kald vinter.

Finngangen dukker opp i synsfeltet.

Finngangen dukker opp i synsfeltet.

Det er ikke lange biten fra der vi parkerte til Finngangen; rundt 2 km. så før vi vet ordet av det, ser vi toppen foran oss. Idet vi kommer opp på toppen slår det meg hvor utrolig vakkert det er. Åpent, myrlendt terreng omkranser den lille toppen og selv om toppen bare rager 526 moh er det overraskende flott utsikt. Mot sørvest sees Ilfjellet og enda lenger mot vest deler av Trollheimen som i dag ligger delvis skjult bak lave skyer. Kikker man østover er det Brungfjellet og Kråkfjellet som dominerer utsikten, i nordvest Vassfjellet og  i nord ser man Trondheim. Vi slår oss ned ved varden og nyter kaffe og utsikt mens sola varmer.

Snart på toppen.

Snart på toppen.

Utsikt mot Brungfjellet.

Utsikt mot Brungfjellet.

Mot Vassfjellet.

Mot Vassfjellet.

Finngangen 526 moh.

Finngangen 526 moh.

Etter en god pause skal vi videre i retning Bortsvollen (også navngitt som Bårdsvollen enkelte steder). Iflg kartet ligger vollen rett sør og stien dit skal være merket. Kort tid etter at vi forlater Finngangen mister vi imidlertid merkingen, så enten kikker vi dårlig etter eller så er merkingen heller dårlig her. Ved hjelp av kart og GPS finner vi likevel veien til vollen som ligger idyllisk til i en dal midt mellom Finngangen og Ballfjellet. Her, på vollen, tar vi dagens lunch. Sola skinner fortsatt, men vi ser truende skyer i sør, så vi drøyer ikke så lenge før vi rusler videre i retning Bortstjønna og etterhvert bilen.

Lunch på Bortensetra (eller Bortsvollen som det står på kartet).

Lunch på Bortensetra (eller Bortsvollen som det står på kartet).

Kort tid etter at vi begynner på stien mot Bortstjønna (som er relativt godt merket) hører vi tordendrønn i det fjerne, og vi øker tempoet ørlite i frykt for at uværet skal nå oss. Det skal imidlertid vise seg at denne frykten er grunnløs. Vi rusler i sol hele veien tilbake til bilen akkompagnert av buldrende torden. Heldigvis for oss tar tordenværet en østlig retning og når vi nærmer oss bilen ser det ut som om møkkaværet befinner seg rett over Kråkfjellet. Vi ankommer  bilen varme og tørre og er skjønt enige om at dagens tur på nye stier har vært en fin opplevelse.

Stien fra Bortensetra går langs bekken som renner mot Bortstjønna. Her lå det faktisk litt snø igjen her og der.

Stien fra Bortensetra går langs bekken som renner fra Bortstjønna. Her lå det faktisk litt snø igjen her og der.

Bortentjønna.

Bortstjønna.

Møkkavær over Kråkfjellet.

Møkkavær over Kråkfjellet.

Reklamer

2 responses to “Finngangen (526 moh); en overraskende flott topp

  1. Tilbaketråkk: Finngangen i Flåmarka | Friluftsliv og andre gleder

  2. Tilbaketråkk: Søndagstur til Finngangen – en lite besøkt perle i Flåmarka | Friluftsliv og andre gleder

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s