En snartur i Sylan

Et ærend i Tydal i går ble kombinert med en liten fjelltur i områdene mellom Mosjøen og Nesjøen.

På vei opp skitrekket.

På vei opp skitrekket.

Turen startet styggbratt opp skitrekket og fortsatte et lite stykke innover mot noen små topper før vi brøt av vestover mot nok en liten topp. Her fikk vi nydelig utsikt over Vessingsjøen. Nesjøen fikk vi dessverre ikke noe glimt av.

Vessingsjøen.

Vessingsjøen.

Hele veien hadde vi fantastisk utsikt mot Skardsfjella i sør-øst, og på vei tilbake mot bilen fikk vi også et glimt av Sylmassivet når vi snudde oss og tok et siste tilbakeblikk før vi gikk slalombakken ned.

Sylmassivet.

Sylmassivet.

Deilig temperatur på turen, men en del vind og skyer. Heldigvis fikk vi ikke mer enn noen få regndråper i håret. Håper det ikke blir lenge til neste gang jeg er tilbake i Sylan, og da forhåpentligvis for litt lengre tid enn bare et par timer.

Mosjøen med Kjølifjellet bakom.

Mosjøen med Kjølifjellet bakom.

På tur hjem kjørte vi en tur innom Henfallet, det største fossefallet i Sør-Trøndelag. Fossen stuper 90 meter ned i et elvegjel fra toppen. Personlig syntes jeg fossen lignet et brudeslør der den startet ganske smal på toppen og deretter bredte seg ut nedover den stupbratte fjellsiden. Ved Henfallet er det bygd opp en utsiktspaviljong og ved parkeringsplassen er det tilrettelagt for grilling. Til og med ved var lagt ut under tak til fri disposisjon. Området omkring fossen er vernet (naturreservat), så man ønsker nok å tilrettelegge for bålkos uten at det skal gå utover naturen i området.

Henfallet.

Henfallet.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s