Bårdsfjellet (1146 moh) fra Skarvatnet

Etter lørdagens topptur til Blåhøa trengte beina mine en lettere tur når søndag opprant med lettskyet, pent turvær. Kjæresten skulle hjem via Meldal etter denne turen, så da passet det fint med Bårdsfjellet; en ganske grei og kort tur fra Skarvatnet.

Vi parkerer på den store parkeringsplassen rett sør for vannet. Ingen av oss er kjent i området, så kart og gps tas i bruk umiddelbart. I første omgang rett og slett for å finne ut hvilken av toppene vi ser i vest som er Bårdsfjellet. Så begynner vi å tusle  vestover og krysser  bekken på bro. Hyttene er mange i dette området, og flere er under bygging, så jeg synes vi går i en liten evighet før vi er ute av hyttefeltene.

På vei opp gjennom brede dalfører.

På vei opp gjennom brede dalfører.

Vi fant ingen sti på vei opp, så vi går mest på retningen, men opp kommer vi vestfra uten altfor mye slit. Den flotte blå himmelen fra i morges er erstattet med en kjedelig grå en, så den nydelige utsikten jeg hadde håpet å få over Gjevillvassdalen blir litt kjedelig rett og slett. Det går i nyanser av grått og hvitt.

Varden på Bårdsfjellet, Toppbok finnes også her.

Varden på Bårdsfjellet, Toppbok finnes også her.

Vinden har også økt påtagelig, så vi går vi litt ned fra toppen før vi tar dagens lunch. Vi ser nå tydelig hvor folk flest kommer opp, og tenker å gå den ruten ned. Vi slår oss ned et lite stykke nedenfor toppen hvor vi har flott utsikt mot Skarvatnet og Kvamsfjellet. Mens vi sitter der ser vi en syklist på vei opp. Det kan muligens forklare alle de brede «kloppene» som er lagt ut på vei mot fjellet. Syklisten rekker å komme seg til topps OG ned igjen før vi løfter på baken og beveger oss i retning Skarvatnet. Stien er umerket, men svært tydelig, så det er intet problem å følge den.

Gjevillvassdalen i gråvær.

Gjevillvassdalen i gråvær.

Bårdsfjellet er en fin liten topp når man ikke orker for mange høydemetre eller kilometre. Gps’n viser ca. 8 km. og drøyt 520 høydemetre når vi avslutter turen. Jeg går gjerne en tur oppom toppen ved en senere anledning hvis det slår til med godvær. Utsikten mot Gjevillvassdalen vil jeg nemlig gjerne se en gang til – i godvær!

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s