Fysisk og mentalt utladet på skogtur

Etter nesten en måned med forberedelser til hussalg kulminerte første runde i går når både takstmann og fotograf var innom. Endelig kan jeg ta noen dager ordentlig ferie før jeg må til med støv- og vaskeklut igjen før visning.

Detalj fra rekkehuset som skal selges.

Detalj fra rekkehuset som skal selges.

Jeg har solgt hus en gang før, men kan ikke huske at det var så inn i hampen slitsomt, men klart.. denne gangen har jeg større hus og har gjort alt alene og kroppen er mer betent og verkende nå enn for 7 år siden. I tillegg har jeg  gjort en grundigere jobb både med tanke på rydding og vasking. Førstnevnte måtte jeg ikke gjøre nå, men når jeg skal flytte fra 155  til 88 kvm. sier det seg selv at jeg må kvitte meg med en del saker, så mye er gitt bort på finn.no og mye er rett og slett kjørt på fyllinga som ledd i flytteforberedelsene. Mere skal gis bort så fort huset er solgt, men inntil visning(er) er over, må det stå. Lite er mindre sjarmerende enn umøblerte rom når man er på visning.

Pga hussalg har jeg ikke vært på tur siden drømmeuka i Storlidalen for en måned siden, så i går kveld bar det endelig til skogs igjen. Med kart og kompass i hånden var planen å lete etter noen o-poster.

Så lenge badebrygga ligger på dammen er det enda sommer :-)

Så lenge badebrygga ligger på dammen er det enda sommer 🙂

Den store sommervarmen har gitt seg, men med 16 grader og lettskyet, oppholdsvær var det flott turvær. Allerede idet jeg begynte på motbakkene fra Bekken kjente jeg at det var null energi i kroppen, men jeg tuslet videre i retning Lomtjønna og videre i retning Liaåsen. Etter 45 min. gange fant jeg den første posten uten problemer. Deretter opp på en kolle hvor også den andre posten ble funnet uten problemer. Det var da jeg kjente at jeg ikke orket mer. Ikke fordi kroppen var direkte fysisk sliten. Det var mer at jeg kjente meg så inn i hampen mentalt utladet og bare det å skulle lese kart og orientere var mer enn jeg kjente at jeg orket. Dermed tuslet jeg ned av kollen og returnerte mer eller mindre samme vei som jeg kom.

1-IMG_5933 Idet jeg kom ned i Styggdalen tok jeg en liten omvei om Tømmerholtdammen. Hadde behov for å hvile øynene på vann og nyte naturen sittende på en benk en liten stund. Og det gjorde jeg – inntil jeg kom til badeplassen som 1-IMG_5935kommunen har anlagt på sydsiden av Tømmerholtdammen. Her hadde det tydeligvis vært fest og ordet svinesti er bare fornavnet på hvordan det så ut. Hvordan folk kan forlate et område på denne måten er over min fatteevne 1-IMG_5934og det trillet noen tårer i håpløshet og tristhet. Jada… jeg er mer enn normalt sliten for tiden, så tårene kommer lett, men likevel.. det synet som møtte meg var til å grine av. Bildene viser bare noe av søpla som lå slengt utover. Dersom jeg hadde fått bestemme hadde jeg umiddelbart lagt ned et  forbud mot engangsgriller. Altfor ofte kommer jeg over slike griller som ligger slengt i naturen, og spesielt miljøvennlig er det heller ikke å bruke slike engangsgriller. Jeg tror verden og menneskene som bebor den klarer seg fint uten engangsgriller. Naturen og miljøet gjør det uten tvil.

Ingen høstfarger å spore ved Tømmerholtdammen enda.

Ingen høstfarger å spore ved Tømmerholtdammen enda.

Reklamer

One response to “Fysisk og mentalt utladet på skogtur

  1. Tilbaketråkk: Kom meg ut på “Kom deg ut dagen” | Friluftsliv og andre gleder

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s