Den årlige høstturen

I helgen var det igjen tid for høstsamling i Storlidalen for fjellturgruppa Sprek & Sosial. Tredje høsten i år, og i april hadde vi også en skisamling for første gang. Det må ærlig innrømmes at disse samlingene er vel så mye fest som tur, om ikke mer av førstnevnte sorten, så de helt store turutskeielsene blir det ikke. Dog – vi kommer oss ut på tur hvert år; uansett form og vær.

jhkkh

Lett regn og lavt skydekke over Kråkvasstind, men nydelige høstfarger i fjellet.

I år var været vekslende og det så ikke altfor lovende ut da vi startet fra Ångårdsvatnet klokka 12.30 (ref. forannevnte festligheter). På vei oppover var det enda oppholdsvær, men idet vi kom opp på snaufjellet, kom regnet. Lett regn fulgte oss nesten helt inn til Sandåvatnet der regnet ble erstattet av vind.

Vi nærmer oss Sandåvatnet.

Vi nærmer oss Sandåvatnet.

Vi fikk trengt oss sammen bakom hytta i le for vinden, men det ble likevel en småhustrig lunch. Heldigvis dukket solen frem etterhvert, og den varmer enda littegrann. På vei tilbake mot hytta ble det riktig så trivelig og varmt i sola, så hele gjengen slo seg ned på en fjellknaus for en kopp kaffe mens vi nøt den vakre utsikten over Ångårdsvatnet og Storlidalen.

Storlidalen.

Storlidalen i høstsol.

Tilbake på hytta ble det tid til en utepils (og utevin) før det ble for kaldt. Senere på kvelden ble det tex-mex mat og mere god drikke, men som vanlig var gjengen atskillig roligere denne kvelden enn den foregående.

Søndag våknet vi til årets første nysnø på toppene og regn i dalen. Det ble derfor ingen fjelltur. Noen ruslet en tur innover i retning Storligrenda, mens jeg nøyde meg meg en rusletur ned til pumpestasjonen ved Ångårdsvatnet.

Nysnøen har lagt seg på Kråkvasstind.

Nysnøen har lagt seg på Kråkvasstind.

Reklamer

4 responses to “Den årlige høstturen

  1. 🙂 Snuser inn den deilige friske luften. 🙂
    Kom i tanke om at det hadde vært godt med en fjelltur nå. Må få gjort det før snøen legger seg.
    God søndag kveld til deg Hege. 😉

    • Ja, en fjelltur før snøen legger seg i dype lag er så absolutt å anbefale! Høstfargene er allerede på hell, men det er uansett vakkert og friskt i fjellet. God tur 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s