Novemberlys

Det har snødd i Trondheim i helgen, og i skrivende stund snør det fortsatt. I deler av Bymarka er det kjørt løyper, men i min nærmark, Estenstadmarka, kan man enn så lenge ferdes til fots uten å ødelegge noen skiløyper. Med snøen føles det også som om lyset kommer tilbake 🙂

I går ble det sen ettermiddagstur på meg. Været innbød ikke akkurat til tur, men jeg kjente at humøret trengte å luftes, så ut på tur i lysløypa fra Lohove ble det. Vinden suste i tretoppene og pisket snøen mot ansiktet mitt, men jeg hadde det lunt og godt inni mine vinterklær, så mye vær var i grunnen ganske deilig. Det er det som er så fint med turlivet; det er alltid noe nytt å se eller oppleve. Selv på stier hvor man har gått hundrevis av ganger er det noe nytt hver gang. Om man tar seg tid til å lytte og se. Som forventet var det ikke akkurat folksomt i skogen en mørk, forblåst lørdag ettermiddag, men noen få andre sjeler hadde gjort som meg og trosset vinden og snøen. Jeg er rimelig sikker på at ingen av dem angret på det.

20131124-140620.jpg

I dag var jeg relativt tidlig ute. Hadde lyst på en kopp kaffe på Estenstadhytta, og ville komme dit før resten av byen også fant veien dit. Snøbygene gikk tett og rett etter at jeg passerte Tømmerholt kom en skikkelig haglbyge også. Det var et spesielt lys over gården idet jeg passerte. Et slags gammelrosa lys med islett av gult. Vakkert, men det varslet nok om haglbygen som kom like etterpå.

20131124-141022.jpg

På Estenstadhytta var det relativt rolig, men jeg ble ikke sittende lenge. En kjapp kopp kaffe, så ut i snøværet igjen. Jeg la veien om Månen og Styggdalen før jeg svingte ned til dammene og fortsatte på vei resten av turen tilbake til bilen. Det var ikke mange sporene å se i nysnøen der jeg gikk, men et par sjeler hadde tatt samme ruta tidligere på dagen. I Styggdalen var det også et enslig skispor å se, så noen er tydeligvis atskillig mer ivrig enn meg etter å få ski på beina.

20131124-173721.jpg

Snøbygene kom og gikk under hele turen, og jeg hadde marka nesten helt for meg selv med unntak av når jeg gikk på veien mellom Bekken og hytta. Det kan jeg for såvidt skjønne, for det hadde kommet nok snø til at det var småtungt å gå. Fremdriften blir ikke helt den samme i 10-15 cm løs nysnø som på barmark.

Til tross for skjønnheten som en nysnøkledd skog oppviser, kan jeg ikke dy meg for å lengte mot vår og sommer. Som jeg pleier å si på denne tiden av året: først jul, så et «lite» årsoppgjør, og vips så er det vår. Gleder meg!!

20131124-174501.jpg

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.