Klimaflyktning

Siden jeg ikke er spesielt glad i holke og mørke, har jeg atter en gang flyktet til Gran Canaria for litt sol, varme og ikke minst dagslys.

Ankom lørdag kveld og som vanlig gikk første turen i områdene ovenfor leiligheten i Patalavaca.

Startet med å gå opp til korset. Rundt 20 grader og strålende sol, men sterk vind var dagens vær ved turstart.

20131215-212928.jpg
Utsikt fra korset

Vi fulgte deretter ryggen innover i landet for å gå til Norskeplassen, men klarte å bomme på stien og bestemte oss etterhvert for å gå til Eyvinds plass i stedet. Alternativet hadde vært Våres Plass, men jeg antar vi ville blåst bort der ut fra vinden vi hadde på veien innover. På Eyvinds plass var det litt mer le, så dagens lunch ble inntatt der med flott utsikt til Puerto Rico og Tauro.

20131215-213554.jpg
Utsikt fra Eyvinds plass mot Puerto Rico

På Eyvinds plass møtte vi en eldre herremann som hadde overvintret på Gran Canaria noen vintre og han forklarte oss hvordan vi skulle gå for å komme til Puerto Rico. Vi bestemte oss for å prøve å følge anvisningene hans via et vannbasseng. Vi kom oss velberget forbi vannmagasinet og opp på en grusvei hvor det sto et skilt til Moto Grande ( som ligger litt ovenfor Puerto Rico). Da var det at jeg bremset og nektet å gå videre. Har nemlig hørt at stien ned til Moto Grande er styggbratt og grusete, så nei takk. Vi snudde og gikk hjem via Norskeplassen (hvor det tidligere på dagen hadde vært tradisjonell førjulsgudstjeneste). Deretter ned i Lavendeldalen og bortetter en grusrygg som endte ved den Norske Skolen ovenfor Anfi del Mar.

20131216-181914.jpg
Vannbassenget mellom Eyvinds Plass og Moto Grande

På Anfi del Mar ble det en liten pitstop før vi tuslet langs sjøen til restaurant Svarta Pannan hvor det ble en tidlig middag.
Rundt 5 timer på tur inkludert pauser. Det merkes at jeg knapt har vært på tur i høst….

I dag har vi kun vært en tur opp til korset? Kjæresten vàr nyskjerrig på hva som gjorde at korset var opplyst i går kveld. Det har vi nemlig aldri sett før. Det viste seg å være bittesmå ledlys i lenker som var viklet rundt korset (batteridrevet). Spent på om lysene blir tent i kveld også. Fra korset gikk vi bortetter ryggen inntil vi traff på grusveien og fulgte denne ned siden jeg ikke vil gå ned den bratte stien som er belagt med grus.

20131216-182732.jpg
Det pyntes til jul på Anfi del Mar

Reklamer

2 responses to “Klimaflyktning

  1. Gikk samme ruta på mandag. Det er ikke så avskrekkende å gå ned til Moto Grande men flotte fjellformasjoner å se på. Været blir nok bedre denne uken.

    • Strålende vær hittil, men en god del vind som gjør at det er kjøligere enn det ellers ville vært. Deilig med dagslys hele 10 timer i døgnet; rene skjære luksusen:-)

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s