Naturreservatet Pajonales

Vi kjørte fra kysten i helt overskyet vær og ankom Cada de la Data ved Presa de la Ninas i strålende solskinn. 15 grader varmt. Turen fulgte til å begynne med sti vi har gått tidligere (mai 2012), men denne gangen skulle vi rundt fjellet Morro de la Negra.

Godværsskyer :-)

Godværsskyer 🙂

Fra veien går stien oppover mot Cruz de la Huesita. Slakt til å begynne med, deretter litt brattere, så småkupert. Steinete sti, men lett å følge oppover pinjeskogen som tydelig bærer preg av skogbrann for noen år siden.

20131222-211304.jpg

På vei opp mot Cruz de la Huesita

Når vi kommer opp til Cruz de la Huesita følger vi sti videre som da vi skulle til Pino Trancado, men i stedet for å ta av utover dit fortsetter vi rett frem mot Morro de la Negra. Utsikten mot Montana Tauro og nedover dalen til Mogan er storslagen.

20131222-211908.jpg

Lettgått og fin sti i fjellsiden.

Store deler av turen har vi også utsikt mot de sentrale fjellområdene på Gran Canaria. Roque Nublo og Pico de las Nieves er lett gjenkjennelig. Artig å se over til turen vi gikk for et par dager siden.

20131222-212344.jpg

Utsikt mot Roque Nublo og det indre av Gran Canaria.

På gode stier fortsetter vi til stien runder nordsiden av fjellet. Her finner vi en plass i le for vinden og inntar dagens lunch med fantastisk utsikt helt fra Montana Altavista i vest til Roque Nublo i nord. Stien fortsetter bortetter nordsiden av fjellet før vi tar av bratt nedover til grusveien som leder tilbake til Cruz de la Huesita. Omlag 40 minutter på grusveien, så er vi tilbake i passet der grusveier møtes.

20131222-213120.jpg

Tilbake ved Cruz de la Huesita.

Fra passet fulgte vi samme sti som vi kom opp. På dagens tur møtte vi kun 2 syklister og 4 jenter i en gruppe. Ellers hadde vi området helt for oss selv. Muligens kan det skyldes at deler av området vi gikk i nå er forbudt å ferdes i… Den sjeldne blå kanaribokfinken holder til i området, og det kan virke som om myndighetene siden mai 2012 har forbudt ferdsel i området. Forhåpentligvis har vi ikke forvoldt bokfinken noen varig skade. Selvfølgelig kan vi da ikke anbefale andre å ta samme tur. Synd, for dette var en riktig så trivelig skogtur på spansk. 11 km og ca 500 høydemetre er dagens status.

20131222-213727.jpg

Skilt som tyder på at all ferdsel er forbudt.

Reklamer

4 responses to “Naturreservatet Pajonales

  1. Ei god og varm jul til dere, fra kjente trakter som også er ganske så varm. Fristelsen tok litt tak i meg, da jeg fikk se disse bildene og den vel snekrede teksten. Kos dere med julen på deres måte, så kommer jeg tilbake å sjekker opp ansiktsfargene og det andre jeg har gått glipp av, senere. 😉

  2. Ønsker dere en riktig god jul!

    hilsen fra Trondheim som har litt julestorm 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s