Over fjellet mellom Mogán og Veneguera

I går følte jeg ikke for å kjøre langt på smale, svingete veier, så da er turen over fjellet mellom Mogán og Veneguera en grei tur. Man parkerer enklest ved den lokale politistasjonen og går et lite stykke oppetter veien før man tar av til venstre ned i en bekkedal og deretter enkelt og greit følger stien til til topps i passet rett nedenfor Cruz de Mogán og videre ned til Veneguera. Stien er en gammel såkalt Camino Real (kongevei), men den flotte steinsettingen som en gang var på stien, er mer eller mindre borte. Særlig på Mogánsiden av passet.

Nede fra fjellet er det noen stiskiller å passe på for å komme seg enklest inn til sentrum av Veneguera, men dersom man har øynene med seg finnes skilting, bl.a. i form av utskjæringer i tykke kaktusblad.

Veneguera har et lite, men veldig koselig torg med en liten kirke i enden. Enorme trær sørger for skygge og blomster pryder muren som går langs den ene siden av torget. Landsbyen har ikke mindre enn tre barer/restauranter og vi slo oss ned på en av dem og fikk servert tapas mixta med bl.a. ost, oliven, brød, papas arrugadas og fisk rød mojosaus før vi returnerte samme vei som vi kom.

20131224-161026.jpg

Utsikt mot Mogán på vei oppover fjellet.

20131224-161115.jpg

Enorme palmer i en dal nær Veneguera.

20131224-161135.jpg

Tydelig merket etter skogbrann for noen år tilbake.

20131224-161203.jpg

Fra torget i Veneguera.

20131224-161227.jpg

Kaktusblader kan brukes til så mangt. Også stiskilting:-)

20131224-161259.jpg

Veneguera nede i dalen. Fjellet Inagua i bakgrunnen.

Reklamer

2 responses to “Over fjellet mellom Mogán og Veneguera

  1. Denne turen har jeg gått mange ganger. Vi bruker å ta bussen til Mogán (Bor som regel på Anfi del Mar), går over til Veneguera og opp til restauranten ved hovedvegen hvor vi spiser tapas og koser oss før vi tar bussen «hjem» igjen.

    • Jeg har alltid leiebil når jeg er på Gran Canaria siden det er helt håpløst å basere seg på buss når man skal midt på eller vest/nord på øya, så da kjører jeg også til Mogán og går T/R over fjellet. Sist gang (desember 2013) spiste vi også tapas ved den første restauranten vi kom til idet vi kom inn i landsbyen.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s