Kvalm og svimmel på tur langs en hylle i fjellet

Egentlig skulle kjæresten og jeg kjøre nordvest på øya i dag for å ta en tur opp på Montana Altavista, men når jeg plutselig etter frokost ble kvalm og dårlig i magen ble den 2 timer lange kjøreturen endret til å kun kjøre et stykke oppetter Soriadalen og gå til Ivars Plass på toppen av El Cabezote.

20131225-194224.jpg

Oppover Soriadalen med den store demningen midt i bildet.

Jeg har gått turen to ganger før og visste at den slynger seg langs dalsiden på en tidvis ganske smal sti, men jeg kan ikke huske at jeg syntes den noen gang var ubehagelig å gå – selv ikke for meg med min høydeskrekk. I dag syntes jeg imidlertid stadig vekk at stien var ubehagelig luftig, så enten har jeg blitt mer pinglete eller så var dagsformen med kvalme og urolig mage + luftig sti ikke den beste kombinasjonen.

20131225-194645.jpg

Stedvis går stien på en fjellhylle hvor fjellsidene ruver over deg.

En times tid etter at vi forlot bilen kunne vi gå de siste skrittene opp mot passet Degollada de Cortadores. Opp hit går det grusvei fra Puerto Rico, men aldri om jeg kommer til å gå så langt på grus. Ei dame vi møtte i passet hadde brukt 2 1/2 timer!

Vannkanalen.

Vannkanalen.

Ved Degollada de Cortadores kommer en vannkanal ned fra fjellet, og i motsetning til mange andre vi har sett her på øya, er denne i god stand og det renner faktisk vann i den. Vannkanalen må krysses om man vil opp på fjellet hvor benken som Ivar ett eller annet har murt opp befinner seg. Man passerer også et fantastisk flott og stort pinjetre idet man begynner å gå mot El Cabezote.

20131225-195704.jpg

Det flotte pinjetreet med El Cabezote i bakgrunnen.

Over mot El Cabezote kan man velge å gå rett mot fjellet langs gjerdet til bonden som har åkre der oppe, eller man kan gå i en bue som tar litt lengre tid, men som samtidig gir fantastisk utsikt ned i en enorm kløft. Ved foten av fjellet ser det styggbratt ut oppetter, men stien slynger seg i lange, slake S’er så det er overhodet ingen problemer verken opp eller ned.

20131225-200702.jpg

På Ivars Plass med panserutsikt mot fjellene.

På Ivars plass er det fantastisk utsikt til det indre av Gran Canaria. Man ser bl.a Roque Nublo og Pico de las Nieves. Arguineguin kan også skimtes om man snur seg og ser sørover, men denne veien er utsikten noe dårligere fordi El Cabezote har et flatt topplatå som strekker seg et godt stykke sørover.

I motsetning til sist vi var her, var det omtrent vindstille og deilig varmt i dag. Ingen andre hadde skrevet seg inn i toppboka, verken i dag eller i går (julaften).

Etter en lang pause på toppen var det på tide å rusle tilbake til bilen ved La Solana på samme stier som vi kom opp. Med mindre man føler for å gå mye på asfalt er det nemlig ingen andre veier ned til startstedet enn den stien vi kom opp.

20131225-202127.jpg

Smal sti som følger Soriadalen helt fra La Solana til passet Degollada de Cortadores.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s