Årets siste tur

2013 ble avsluttet som det begynte: på tur!

I dag hadde jeg satt nye Snowline brodder på skoene og var klar for å takle isen i Estenstadmarka. Og jeg er totalt og hodestups forelsket. Aldri har jeg kunne tråkke rundt på snøis og blankis og føle meg så trygg! Broddene satt som et skudd og anbefales på det sterkeste om man ikke vil skli rundt på glatta med lårhalsen som innsats og heller ikke vil sitte inne og lengte ut.

Is, men no problem med mine nye brodder.

Is, men no problem med mine nye brodder.

Dagens tur startet fra Vikarauntjønna, og det gikk ikke lang tid før jeg måtte forsere det første trefallet etter «Ivar». Jeg gikk videre opp til Estenstadhytta for å se på skadene etter «Ivar». Jeg kjente meg ikke igjen! Det er snodig hvor ukjent «marka mi» kan være når all skogen er hogget ned pga trefall etter stormen. Hadde jo lest om det på nett på Gran Canaria, men det var likevel et sjokk å se omfanget av skadene.

Snauhogst ved Estenstadhytta etter stormen Ivar.

Snauhogst ved Estenstadhytta etter stormen Ivar.

Fra hytta gikk jeg til Nymånen hvor jeg spiste sen frokost og nøt utsikten mot Skarvan & Roltdalen og hvitkledde fjell.

Solen skinner over Fosen (sett fra Estenstadhytta).

Solen skinner over Fosen (sett fra Estenstadhytta).

Fra Nymånen skulle jeg ta «snarveien» til Månen, men presterte å komme på villspor, så måtte peile meg inn igjen mot kjente stier. Fortsatte deretter ned Styggdalen før jeg tok av ned mot dammene før dagens andre kaffepause. Det er is på dammene nå og noen benyttet den hittil snøfrie vinteren til å gå på skøyter der.

Skøyteis på dammene.

Skøyteis på dammene.

En kort kaffepause, så var jeg på vei oppetter stien fra Estenstaddammen og stikrysset nedenfor Estenstadhytta. Det tok ikke lange tiden før jeg møtte på det første treet som sperret stien og videre oppetter ble det rett og slett ufremkommelig. Trærne lå bokstavelig talt strødd og det var ikke mulig å fortsette så jeg gikk rett opp i retning veien nedenfor hytta. Naturkreftene er ikke til å spøke med, og dagens tur bekreftet dette til fulle. Kan bli spennende når turorienteringen begynner til våren for jeg regner ikke med at alt trefallet blir ryddet av veien (rettere sagt stien).

Uskarpt bilde, men det trærne ligger bokstavelig talt strødd oppetter stien.

Uskarpt bilde, men det trærne ligger bokstavelig talt strødd oppetter stien.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s