Fin start på helgen på Jervfjellet

Etter uker med altfor mye jobb stakk jeg tidlig fra jobb i dag. Planen var egentlig å gå inn til Rønningen for å spise middag der, men på vei hjem fra jobb kjente jeg at jeg ikke hadde lyst til å gå i brede traséer, ei heller hadde jeg lyst til å møte folk. Trangen til å være alene ble for sterk, og jeg kjørte i retning Jervfjellet. I stedet for middag på Rønningen traktet jeg kaffe og smurte en brødskive før jeg dro. En reprise på lørdagsturen for 6 dager siden ble altså helgens innledning. Strålende sol og blå himmel lovet godt for en fin ettermiddag på tur.

Trulsen - dagens turmål

Trulsen – dagens turmål

Bare siden sist lørdag har forholdene endret seg mye på turen opp til Trulsen. En uke med ekstremt mildt februarvær sørger gjerne for det. Veldig mye av snøen har smeltet, og den som fortsatt ligger har fått en tynn glasur av is. Mens vi forrige helg kunne gå uten brodder hele veien til topps, var det komplett umulig i dag. I tillegg til isglasert snø både på flater og i bakker, var det i de verste helningene blitt tjukk, blank is. Komplett umulig å forsere uten pigger eller brodder.

Her er man sjanseløs uten brodder.

Her er man sjanseløs uten brodder.

Med brodder gikk turen lekende lett og jeg nådde toppen av Jervfjellet, Trulsen, en drøy time før sola gikk ned. Min aller mest trofaste «turvenn» vinden var med i dag også og gjorde toppbesøket til en sur og kald affære. Den klarte likevel ikke å dempe gleden over utsikten og det nydelige lyset som var på denne sene ettermiddagen. Sola hadde gjemt seg bak noen skyer før jeg nådde toppen, men skyene var heldigvis ikke heldekkende, så sola skapte nydelige farger og en «dempet» stemning denne siste dagen i februar. Ikke et menneske å se og ingen lyd å høre foruten vinden. Akkurat det jeg søkte på denne perlen av en fjelltopp rett utenfor Trondheim.

Nydelig lys på Trulsen denne ettermiddagen.

Nydelig lys på Trulsen denne ettermiddagen.

Selv om det begynte å bli sent på ettermiddagen tok jeg meg tid til kaffe og brødskive på toppen. Ly fant jeg i en liten kløft akkurat stor nok til en person. Litt utsikt gikk tapt, men slik vinden var i dag, var det en grei deal.

Ekstremt lite snø i Jervfjellet til februar å være.

Ekstremt lite snø i Jervfjellet til februar å være.

Returen gikk stort sett samme vei som jeg kom opp. Spesielt festlig var det ikke ned de mest isete partiene selv om jeg hadde brodder på beina, men jeg kom meg helskinnet ned til bilen et kvarters tid etter at sola hadde gått ned. En fantastisk deilig innledning til helga.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s