Fornemmelse av vår i Leira naturreservat

Vårtegn :-)

Vårtegn 🙂

Kjæresten og jeg har vært på søndagstur langs Nidelva. Håpet var å få se bever, men i dag var det kun ender å se i Nidelva. Til tross for det ble det en deilig dag på tur. Sol fra blå himmel og nesten ingen vind er oppskriften på en varm og fin marsdag uansett hvor man befinner seg, men langs Nidelva kommer våren tidligere enn i resten av byen. Selv om det ligger litt snø på stiene der etter snøfallet siste uke, er det ikke mye snø, og stedvis er det helt bart. Årets første hestehover ble observert i dag og noen få steder hadde trærne faktisk fått blader! Nesten ikke til å tro, men det var faktisk små, vårgrønne blader på enkelte trær.

Vi skrev oss inn i trimboka som finnes omtrent halvveis på stien i naturreservatet.

Vi skrev oss inn i trimboka som finnes omtrent halvveis på stien i naturreservatet.

Vi startet turen fra Nedre Leirfoss og ruslet langs elva til Øvre Leirfoss. Det er ikke spesielt langt, men stien er lite tilrettelagt og ganske kronglete; spesielt nå som snøen smelter og det er slaps og gjørme på stien. Det fine med denne stien er imidlertid at man møter fint lite folk, samt at man beveger seg i sola – i motsetning til alle de vi så som gikk langs veien på andre siden av elva.

Sol, blå himmel, blikkstille vann er søndagsidyll for en årsoppgjørssliten dame.

Sol, blå himmel og blikkstille vann på elva er søndagsidyll for en årsoppgjørssliten dame.

Ved Øvre Leirfoss kraftverk er man nødt til å gå opp på veien via en bratt stigning i snøslaps som jeg er veldig glad vi gikk opp og ikke ned. Før vi ruslet mot Leira Fort kikket vi oss rundt på gangveien som passerer på oversiden av kraftverket. Det er solide dimensjoner over rørene som leder vannet inn i kraftstasjonen!

Mot Øvre Leirfoss Kraftverk.

Mot Øvre Leirfoss Kraftverk.

Fra Øvre Leirfoss gikk vi videre til Leira Fort via Leira Gård. Ved ruinene av det gamle fortet slo vi oss ned i sola og  drakk opp kaffen vi hadde med oss. For første gang i år var det skikkelig varmt i solveggen. Utrolig hva fravær av vind gjør sent i mars.

På vei opp fra elva mot Leira Gård.

På vei opp fra elva mot Leira Gård.

Rester av det gamle Leira Fort.

Rester av det gamle Leira Fort.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s