Den første smaken av fjellsommer i Resdalen

Kjæresten og jeg var en tur i Resdalen i går fordi han hadde noe småtteri som måtte ordnes der, og selvfølgelig benyttet vi anledningen til en liten tur oppover fjellet. En liten tur måtte det bli, konstaterte jeg kjapt, idet jeg stakk føttene ned i fjellstøvlene og kom på at jeg hadde glemt å teipe hælene. Forbannet meg selv der og da, for uten forebyggende teiping er det garantert gnagsår om turen blir for lang. Men tur skulle det bli – om enn ikke så lang.

Vålåskaret. En tur innom her anbefales hvis man er i Resdalen/Rindal.

Vålåskaret. En tur innom her anbefales hvis man er i Resdalen/Rindal.

Vi var ikke så tidlig ute, så klokka hadde passert ett da vi begynte på stigningen oppover bjørkelia fra Vålåskaret. Lettskyet, pent vær og nesten vindstille er ypperlig turvær, og det ble mer enn varmt nok ettersom vi forserte høydemetre. Etterhvert begynte bjørkeskogen å tynnes ut og vi kom til et skiltet stikryss. Vi hadde egentlig tenkt oss i retning Resfjellet, men da vi så at skiltet andre veien pekte opp mot Mjukinn (eller Mjuken som det står på en del kart) var valget enkelt. Resfjellet ville vært uoppnåelig denne søndagen med mine hæler uten tape på, men Mjukinn var definitivt innen rekkevidde.

Nedover Resdalen med deler av Resfjellet til venstre.

Nedover Resdalen med deler av Resfjellet til venstre.

Kort, men bratt sti opp til toppen  og vips så hadde vi en fantastisk utsikt mot hjertet av Trollheimen til tross for en del mørke skyer som «kappet» toppen av de mest kjente fjellene. Bak oss tronet Resfjellet, også det med toppen i skyene. Østover kunne vi se Ilfjellet og nordover mot Hemne. Litt vind på toppen, men slett ikke ille til Trøndelag å være, så vi spiste dagens lunch med utsikt nedover Resdalen, mens den siste kaffekoppen ble tatt med utsikt mot Trollheimens hjerte.

På toppen!

På toppen!

Nedover skikkelig bratt terreng liker jeg meg ikke så godt, men det gikk bra denne gangen også. Greit med en hjelpende kjærestehånd når den først er tilgjengelig 🙂

Mot Trollheimen. Resvatnet til høyre i bildet.

Mot Trollheimen. Resvatnet til høyre i bildet.

Nedover bjørkeskogen var det bare å nyte turen og glede seg over årets første skikkelige fjelltur (selv om den var kort), og håpe på mange flere. Hælen har begynt å plage meg litt igjen, så jeg tar det litt piano meg gåingen i ukedagene nå i håp om at betennelsen ikke skal blusse skikkelig opp igjen. Det passer ekstremt dårlig med de planene jeg har for sommeren.

Oppe i fjellet har bjørka enda bare museører.

Oppe i fjellet har bjørka enda bare museører.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s