Søndagstur til Finngangen – en lite besøkt perle i Flåmarka

Tilfeldighetene ville det slik at kjæresten og jeg kjørte opp i Flåmarka for å gå til Finngangen på dagen ett år siden vi var der for første gang. Toppen er ikke høyere enn 526 moh, men utsikten mot Trollheimen er fantastisk mot sørvest. Østover er det Brungfjellet, Kråkfjellet og Rensfjellet som dominerer usikten. I sør sees en rekke topper, men jeg tør ikke navngi dem. Til det er jeg for usikker.

Finngangen er svært lite besøkt om man skal dømme ut fra toppboka. Merkelig, spør du meg, for dette er en perle av en topp på dager hvor du ikke ikke orker å gå så langt. Bare to km. fra parkering ved Rangåveien og stien er merket med dinglende  trebrikker som delvis er malt røde. Innimellom kan merkingen være vanskelig å se på grunn av grener, men det er et tydelig tråkk gjennom myr og lyng, så toppen er lett å finne.

Det er ikke alltid høyden det kommer an på.

Det er ikke alltid høyden det kommer an på.

Denne søndagen hadde vi Flåmarka for oss selv, og vi nøt utsikt, sol og niste på toppen i en liten evighet før vi tuslet samme vei tilbake som vi kom. Dersom man ønsker kan man gjøre som vi gjorde i fjor: Gå videre til Bortensetra og returnere via Bortstjønna for på den måten å få til en rundtur.

Sol, blå himmel og urørt natur så langt øyet kan se. Herlig!

Sol, blå himmel og urørt natur så langt øyet kan se. Herlig!

Reklamer

2 responses to “Søndagstur til Finngangen – en lite besøkt perle i Flåmarka

  1. Vakre bilder å natur! For de som ikke er veldig kjent i flåmarka, hvor er rangåveien der du parkerer??

    • Kjør veien mellom Klæbu og Ler og ta av til Fremo Leir (skiltet). Like etterpå; ta av til venstre gjennom en manuell bom. Kostet 50 kr sist jeg kjørte der. Kjør deretter rett frem til du kommer til en liten plass på høyre side av veien med plass til to biler. Mener det er satt opp et skilt med pil hvor det står Finngangen. Kjører du for langt kommer du til enden av veien et stykke lenger inn (utg.pkt for tur til Brungfjellet bl.a). Vet ikke om veien er åpnet enda. Den er nemlig kun sommeråpen. God tur 😄

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s