Julefri

Nypreparerte skispor i marka.

Nypreparerte skispor i marka.

Jula er godt i gang, og jeg er så heldig å ha langfri. Dessverre blir det lite turliv på meg. Kneet begrenser hva jeg kan gjøre ganske så effektivt. MR’n viste at jeg har en «sprekk» i brusken under kneskåla som går helt inn til skjelettet + noen mindre rifter i selve kneskåla, og litt aldersgrums i den ene menisken. Egentlig ikke veldig ille, men nok til at kneet ikke tåler noe særlig belastning før det hovner opp og verker som bare det. Patellafemoralt smertesyndrom kalte fysio’n det, og i det begrepet kunne det visst ligge mye forskjellig «knesnacks». Om det er noe å gjøre med det operativt, vet jeg ikke enda, men fysioterapeuten var optimistisk ift. å kunne trene opp kneet til igjen å tåle toppturer. Jeg krysser fingrene og trener knebøy og beinpress flere ganger i uka til tross for at jeg synes styrketrening er drit kjedelig. Å ikke bli bra, er ikke noe alternativ. Dette handler om livskvalitet, så  jeg må og skal bli bra!

Vi har fått mye nysnø i Trondheim de siste dagene, så i dag måtte jeg bare ut og trekke litt frisk luft og nyte synet av jomfruelig puddersnø. Jeg var ikke alene! Ut fra antall biler parkert på Bekken så det ut til at det var mange som testet ut skiløypene i Estenstadmarka. For egen del blir det fint lite ski i år. Jeg får ikke lov til å gå fiskebein eller ploge, og det er synonymt med skiforbud for min del. Kanskje knærne har blitt såpass bra til påske at jeg kan satse på noen skiturer fra hytta? Håper på det! Har så lyst til å sjekke ut terrenget rundt vår nye, fine hytte.

Nysnø og flott vinterlys på dagens tur.

Nysnø og flott vinterlys på dagens tur.

Reklamer

8 responses to “Julefri

 1. Aldeles flott blogg!!! Følger alle dine innlegg med stor nyskjerrighet og entusiasme. Håper virkelig du kommer over kneproblematikken din som volder deg irritasjon og uteblivelse fra mye friluftsliv, men tvi-tvi sier jeg deg, med mitt motto som er: «aldri gi opp»! Ønsker deg fortsatt en riktig god jul 🙂 og et godt nytt år, med tålmodighet og forhåpentlig mange fine turer.

  • Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det ble en ekstra julegave i år 🙂 Det er som du sikkert allerede har sett lite aktivitet på bloggen for tiden, men jeg satser på å komme sterkere tilbake når kneet er ok igjen.

   Jeg kommer aldri til å gi opp å få kneet bra igjen. Jeg MÅ kunne gå fjellturer og toppturer igjen. Så enkelt, så vanskelig 😉

 2. God Romjul til deg og god bedring! Ikke noe gøy med alt som begrenser friluftslivet. hilsen Hufsa

  • Nei, det skal være sikkert og visst! Etter tidenes fjellsommer, kom nedturen medio september. Da syntes visst kneet jeg hadde overdrevet litt 😉 håper å være i gang igjen senest når snøen går i fjellet til sommeren.

   Fortsatt god jul til deg og dine 🙂

 3. God bedring til kneet, og god jul & godt nytt år når det kommer! Hilsen blogger Terje O.

 4. Hei Hege! Synd med kneet ditt – håper du får trent det opp så du kommer deg ut på skikkelige turer igjen.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!
  Hilsen Kjersti (ny blogg: http://frisomfuglen.com)

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s