Tålmodighet er en dyd

Ja, de sier så. Jeg er usikker på om det er sant, men det som er helt sikkert er at jeg er ekstremt dårlig på å være tålmodig. I høst og i vinter har jeg likevel vært tvunget til det pga smerter. Høyst ufrivillig tålmodig selvsagt, men med et kne som ble ødelagt medio september og operert i slutten av februar har det ikke vært mulig å utøve noe turliv i særlig grad. I stedet har jeg vandret inn og ut av 3T og tålmodig trent styrke etter program fra fysioterapeuten og spinnet i ny og ne. Det er ikke få timer jeg har tilbragt på 3T i høst og vinter. Når sant skal sies synes jeg styrketrening er dritkjedelig, men det er utrolig hva jeg gidder når motivasjonen er nye fjellturer og forhåpentligvis også nye fjelltopper.

Det går mot vår i fjellet også.

Det går mot vår i fjellet også.

De snart 11 ukene som har gått siden operasjonen har vært preget av mye smerte og hevelse i kneet, og lenge tvilte jeg på at jeg noen sinne kom til å bli bra. Men så.. endelig! Etter 10 laaaaange uker merket jeg at jeg plutselig gikk normalt igjen, og at det ikke gjorde vondt å gå. En annen dag så jeg at hevelsen jeg har hatt på utsiden av kneet siden september nesten var borte, og i helgen har jeg endelig vært på fottur i fjellet igjen. Hvilken lykke! Og det beste av alt: Det var omtrent ingen smerter eller hevelse etter turen heller, til tross for at turen gikk i løssnø hvor jeg plumpet gjennom snøen en del ganger. Kneet taklet det kjempefint, så all styrke- og stabiliseringstrening har omsider begynt å gi resultater. I dag er kneet litt hovent igjen, men fortsatt er det fint lite smerter, så jeg er superfornøyd med at jeg har vært på fjelltur igjen. Riktignok bare 6 km. og uten tung sekk, men et STORT fremskritt er det likevel.

Lørdagens turmål. Her fyrte vi bål, stekte pølser og slappet av i solveggen.  Herlig!

Lørdagens turmål. Her fyrte vi bål, stekte pølser og slappet av i solveggen. Herlig!

Nå håper jeg bare at kneet fortsetter å «oppføre seg» så jeg kan få mange fine turer i fjellet fremover. Jeg har tross alt ikke kjøpt hytte for å sitte inne og se på utsikten heller 🙂 Neste gang jeg er på hytta (om 2 uker mest sannsynlig), håper jeg at snøen er så godt som borte så jeg kan gå fritt i terrenget. Det hadde iallefall smeltet utrolig mye siden sist vi var der for 14 dager siden, så dersom det fortsetter i samme tempo er det håp.

Rester av vinterens skiløype lever farlig i vårsola.

Rester av vinterens skiløype lever farlig i vårsola.

Reklamer

2 responses to “Tålmodighet er en dyd

  1. Ønsker deg god bedring og en fin vår. 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s