Drømmehelg på hytta

På Skåkåsfjellet. Denne gangen med utsikt. Tommel opp!

På Skåkåsfjellet. Denne gangen med utsikt. Tommel opp!

Sommeren kom sent i år, men den kom godt! Forrige helg var en slik helg man bare har drømt om tidligere i sommer. Varmt, nesten vindstille, sol fra skyfri himmel og hyttehelg.

Dermed ble det turer i nærheten av hytta. Ikke lange, strabasiøse turer, men koselige og fine turer.

Lørdag tok vi turen opp til Skåkåsfjellet fra Røros. Toppen er på 900 moh og turen går langs grusvei, kjerrevei og sti. Det var (som forventet) en helt annen opplevelse å gå her denne gangen enn i august for to år siden da vi gikk over fjellet på vei mot Marenvollen. . Den gangen silte regnet ned og skyene nådde nesten bakken. Helt siden den gangen har jeg hatt lyst til å se utsikten fra Skåkåsfjellet på en godværsdag. Både på turen opp og ned gikk vi innom Avholdshytta for en rast. Denne hytta har jeg hørt mye om, men har aldri vært der selv – før nå. Stengt nå selvsagt, men artig å ha sett den likevel. Påska 2016 vil hytta forøvrig stå på en ny grunnmur. Arbeidene var godt i gang.

Avholdshytta.

Avholdshytta.

Søndag var det tid for en ny «gruvesafari». Denne gangen gikk turen til området rundt Kongens Gruve i Nordgruvfeltet. Ikke langt fra Christianus Sextus der jeg var for ikke lenge siden. Jeg synes det er fasinerende å rusle rundt i et område som har så tydelige spor etter over 300 år med gruvedrift. Spor finnes nesten hvor enn man snur seg.

Kulturminner fra en svunnen tid.

Kulturminner fra en svunnen tid.

Nydelig terreng rundt Røros. Min  kjære beundrer utsikten.

Nydelig terreng rundt Røros. Min kjære beundrer utsikten.

På denne turen gikk vi også oppom Orvbergsfjellet. Dermed fikk jeg krysset av en topp på listen over topper i Sør-Trøndelag med PF > 100 meter.  Orvbergsfjellet er en rusletopp. Det vil si at det er en topp som alle og enhver kan rusle opp på uten at skadde knær tar skade. Fint med sånne topper når knærne slår seg vrang.

Orvbergsfjellet.

Orvbergsfjellet.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s