Første skitur på nesten tre år

Endelig ble det skitur på meg igjen. Etter å ha sjekket bloggen fant jeg ut at 13. april 2013 var siste gang jeg var på ski. Vinteren 2014 var det omtrent ikke snø i Trondheim og jeg hadde enda ikke kjøpt meg hytte. Dermed ble det en snøløs byvinter det året. Fjorårets vinter forsvant sammen med et elendig, og etterhvert operert, kne. Men endelig,  i går var det nok snø til å ta seg en skitur på hytta.

IMG_6957

Hytteliv 🙂

Jeg ville løyet om jeg sa at det var en fantastisk opplevelse. Når sant skal sies var det en «slitetur». Vi gikk opp gjennom skogen fra hytta og her var det løssnø som vi datt gjennom hele tiden. Kan ikke akkurat si at vi «gikk» på ski, det var mer som å stabbe seg gjennom løssnø som hadde fokket seg i skogen. Jeg takket meg selv for alle vektene jeg hadde løftet på 3T de siste 15 månedene, for rå styrke i armene var nødvendig for fremdriften. På myrene var det fint lite snø i motsetning til i skogen. Mulig den hadde blåst bort under stormen Tor?

Trassig som jeg er, nektet jeg å gi meg. Jeg ville opp på fjellet der det normalt kjøres løyper. Kneet holdt fint, det samme gjorde den betente skulderen, så jeg overså murringen i lyskene og jobbet meg opp og frem. Gjett om skuffelsen var stor da vi kom opp til Bergsveinbua og så at det ikke var tegn til løype der. Fint lite snø var det også her oppe, og den lille som var, hadde et tynt skarelag som vi brøt gjennom hele tiden.

IMG_6933

Ved bua. Gråvær denne lørdagen, men skylaget lettet litt etterhvert og ga et nydelig ettermiddagslys.

Vi forsøkte å gå bortover mot Storgruvhøgda, men føret var såpass dårlig at vi etter kort tid snudde og returnerte til bua. Derfra ble det å renne på kryss og tvers gjennom skogen og over myrer for å komme tilbake til hytta. Flatt lys og foræderisk snø gjorde det til en vaklete opplevelse, men jeg kom meg da tilbake til hytta uten å tryne en eneste gang. All balansetrening og styrketrening på 3T har gitt resultater – heldigvis.

Dette ble kanskje ikke tidenes skitur, men det er deilig å endelig ha hatt ski på beina igjen og en god treningstur ble det iallefall av slitet i løssnøen.

IMG_6954

Utsikt mot Novola i dag når sola endelig tittet frem.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s