Skitur i eventyrskogen

Det er ikke bare på hytta det har kommet mye snø. Også i og omkring Trondheim ligger det masse, herlig snø nå. Det, kombinert med en fridag etter altfor mye jobbing den siste halvannen måneden, betydde en skitur. Turen ble lagt til Nordmarka i Klæbu, et område jeg synes er fantastisk flott. Under snøen ligger myrer og opp av disse stikker gamle, krokete furuer. Legg til sol bak et tynt slør av skyer og null mennesker; da har du oppskriften på en relativt grei dag ute.

IMG_1607

Skiløyper som slynger seg over vakkert myrlandskap.

Dagen begynte ikke så bra, og jeg trodde fridagen måtte kastes bort på sofaen pga utmattelsessymptomer. Heldigvis «lettet» hjernetåken litt på formiddagen, og jeg bestemte meg kjapt for å gjøre et forsøk på tur. Det gikk bedre enn fryktet, og turen gikk relativt greit. Jeg skriver relativt fordi jeg strengt tatt suger på ski. Annet er vel heller ikke å forvente siden jeg har hatet ski fra jeg var liten og inntil for noen år siden da jeg bestemte meg for å snu tankemønsteret mitt på dette området. Man blir liksom ikke spesielt god til å gå på ski av ikke å gå på ski. Likevel… jeg prøver å ta igjen litt av det tapte og drite i om teknikken er dårlig og at jeg er håpløs kjerring i nedoverbakker. Gleden over å være ute i vakker natur og få trimmet kroppen litt kan ingen ta fra meg.

IMG_1611_1

Utsikt mot Jervfjellet.

Og snakk om vakker natur; i dag var det virkelig eventyrvakkert i Nordmarka. Kritthvit snø, blå himmel (hvertfall delvis), fine spor og trær tunge av nysnø. Det var som å gå i et maleri. Og alt dette hadde jeg heeeeeeelt for meg selv. Snakk om å være rik!

IMG_1610_1

Eventyrskog.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.