Besselvassheia 76 moh

Etter å ha tilbragt lørdagen på Hitra gikk turen over til Frøya på søndag. Dagens turmål var kommunetoppen Besselvassheia. Hele 76 moh – wow!

IMG_4137

På toppen, og med dette er 70% av listetoppene krysset av.

Det er uten tvil den laveste toppen på Sør-Trøndelags-lista, men høyden skjemmer ingen. Turen som tok omlag 2 timer t/r var riktig så trivelig.

Utgangspunktet var en liten parkeringsplass i Stutvassdalen. Derfra går det en grusvei innover til noen hytter som ligger idyllisk til ved et vann. Her gikk det også sauer på innmarksbeite sammen med sine relativt nyfødte lam.

IMG_4115

To av mange søte små vi møtte på turen.

Grusveien fortsetter nordover der vi tar av fra den. Veien videre er merket med «Kjærlighetsstien» og den ender visstnok i Krutvika. Vi droppet derimot kjærligheten denne dagen og fulgte heller anvisningen til skiltet som viser vei i retning Besselvassheia.

IMG_4111

Innover Stutvassdalen på grusvei.

Stort sett fin og grei sti, noen steder litt bløtt, men det er lagt ut mange klopper i de bløteste partiene, og flere skal det visst bli om jeg skal dømme ut fra all planken som ligger langs stien. Stien er godt merket – heldigvis, for i dette landskapet hvor alt ser likt ut kunne jeg fort ha gått meg bort.

IMG_4127

Halvveis-toppen. Ca 30 minutter etter avmarsj kommer vi opp på denne lille fine toppen.

Det går litt opp og ned på vei mot Frøyas tak, men ingen uhorvelig kjipe bakker, og i løpet av en times tid står vi altså på toppen. Vid utsikt i alle retninger til tross for den beskjedne høyden.

IMG_4176

Titran sett fra Stabben Fort.

Returen går samme vei som vi kom. Før vi setter kursen hjemover avlegger vi Titran, ytterst i havgapet, et besøk. Det blåser kald vind her og skyene dekker mye av himmelen, men til tross for det er det lett å se sjarmen ved stedet. Det er altså ikke den helt store varmen, men inne i caféen på Gaustadbrygga er det godt og varmt. Caféen ligger i lokalene til en nedlagt butikk og rommer ikke mange sjelene, men den har sjel!

IMG_4168

Caféen i Gaustadbrygga.

 

Reklamer

One response to “Besselvassheia 76 moh

  1. Tilbaketråkk: Kommunetrippel på Fosen | Friluftsliv og andre gleder

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.