Kommunetrippel på Fosen

Det har lenge vært dødt på kommunetopplista for gamle Sør-Trøndelag fylke, men i år har jeg virkelig fått krysset av noen topper. I himmelspretthelgen besteg vi toppene på Hitra og Frøya, og sist helg (pinsa) tok vi tre topper i den sørlige delen av Fosen. Ørland, Bjugn og tidligere Rissa kommune (nå Indre Fosen) ble besteget, og dermed har jeg tatt et skikkelig jafs av toppene på lista. Totalt har jeg nå fullført 83% og kun fire topper gjenstår før lista er komplettert. Vet ikke helt om jeg skal ha ambisjoner om å fullføre lista i sommer, men jeg håper å få tatt iallefall et par topper til.

Fosen bød på fint turvær, men ikke så mye sol i løpet av turene, den sparte værgudene  til kvelds. Uansett – vi hadde en trivelig helg på Fosen og nå som toppene er krysset av lista lurer jeg på hvorfor jeg ikke har sørget for det tidligere… Fosen er jo strengt tatt ikke langt unna. Noen mil i bil + en kort fergetur så er man der.

Vi tok en topp pr. dag fordi jeg var usikker på om hælen min ville takle to topper på en dag. Fasiten er at det ville den med stor sannsynligheten, så vi kunne tatt Rissa og Ørland på én dag. Det er relativt greie og korte turer. Av alle turene tror jeg at Ytre Skurvhatten i Rissa var den fineste turen. Variert terreng, litt sol i løpet av turen og flott utsikt fra toppen gjorde denne toppen til helgens vinner. Tur-rapport for hver enkelt tur kommer senere.

Siden vi hadde god tid ble det også tid til litt sightseeing. Vi kjørte blant annet innom idyllen Råkvåg og kikket oss omkring der. Det samme gjorde vi på Austrått Fort. Der har de ikke startet sesongen enda, men det er mulig å komme seg inn på området selv om det ikke er omvisninger nå.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

One response to “Kommunetrippel på Fosen

  1. Tilbaketråkk: Osplikammen, Ørland | Friluftsliv og andre gleder

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.