Bloggarkiv

Bilde

Trøndersommer

Trøndersommeren fortsetter som den har begynt. Dvs. med svært variert vær, men hovedsaklig er himmelen og det drypper fra den rett som det er, og temperaturen… ja, den er ikke mye å skryte av. Som innflyttet østlending sliter jeg litt med været her i Midt-Norge, selv etter 25 år her oppe, men jeg prøver å ikke la det dominere humøret fullstendig. Etter en iskald vår forflyttet jeg meg rett og slett til Mallorca for å tine opp i en uke, og da det begynte å bli veldig varmt der nede mot slutten av oppholdet var det deilig å komme hjem til frisk og relativt kjølig luft her i Trøndelag.

Helgen har vi tilbragt på hytta, og det har vært mye forskjellig vær. Alt fra skyet, oppholdsvær til regn og haglbyger, men også noe sol.

IMG_0318

Fin sandstrand på vannets sørside.

Siden lørdag formiddag var heller begredelig værmessig fikk jeg omsider begynt på hvitbeising av taket på hytta. Veggene har jeg tatt tidligere, men taket har så langt unnsluppet svampen. Ja, jeg bruker små svamper når jeg beiser taket. Jeg er ikke ute etter at taket skal se malt ut. Jeg vil kun ha det lysnet, og med små svamper dyppet i beisen får jeg både lagt på beisen og strøket den godt ut. Genialt! Slikt arbeid tar tid, så ferdig ble jeg på langt nær, men nå har jeg iallefall begynt.

På ettermiddagen sluttet det omsider å regne, og det var på tide å lufte seg litt. En kollega på jobb hadde tipset om en fin badestrand ved Storsandtjønna ikke langt fra hytta, så vi dro og sjekket ut den. Jeg er ikke så glad i å bade, men jeg liker å oppholde meg ved vann, så tjønna måtte sjekkes ut. Vi gikk oss en tur i området, men kom ikke så veldig langt da det var ekstremt vått overalt og stiene var mer som svømmebasseng enn sti. En luftetur ble det uansett, og det var deilig etter en lang innedag. På kvelden kom sola og sørget for en nydelig utsikt fra hytta mot Litj- og Storskarven hvor turen dagen etter ble lagt.

IMG_0320

Storsandtjønna.

Sola fra lørdag kveld var fortsatt å se på søndag morgen, men dessverre forsvant den tidlig. Skyer i alle nyanset fra hvitt til nesten svart lå rundt om fjellene, men vi tok likevel sjansen på å kjøre over til andre siden av dalen til Killingdal Gruve. Idet vi nærmet oss begynte det selvsagt å regne. Typisk! Vi ventet i bilen til det verste regnet hadde gitt seg før vi bega oss på vei mot Litjskarven (1125 moh). Det regnet lett til vi var omtrent halvveis opp, så begynte sola å titte frem. Regnbuksa måtte av og heldigvis fikk vi beholde sola mens vi hadde pause på toppen selv om skyene lå tett rundt oss. Etter en stund registrerer vi at et skikkelig regnvær er på vei mot oss nordfra, så vi pakker sammen og begir oss på vei tilbake.

IMG_0350

Solskinn og kaffe på termos på en fjelltopp. Hva mer trenger man egentlig en søndag i juni?

Det tar ikke lange tiden før den iskald vind sveiper over landskapet og jeg må på med både vanter og hals. Litt lenger ned velger jeg også å ta på meg regnbuksa igjen. I grevens tid skulle det vise seg. Jeg har ikke før fått den på meg, så er regnet over oss igjen. En periode hagler det jammen meg og. Vi går på nedover og i løpet av 45 minutter et vi tilbake ved bilen idet regnet gir seg nok en gang.

IMG_0355

På vei ned fra toppen i mindre enn godt vær.

Fin søndag og fin topptur selv om været ikke var optimalt. Vi var likevel heldige som fikk en god og varm pause i solskinn på toppen. Det er lykke på høyt nivå å sitte ved en toppvarde og skue utover vakre Norge. Endelig er fottursesongen i gang for alvor. Jeg håper kroppen holder, og at tendensene til en hælbetennelse ikke utvikler seg til en «full blown» betennelse,og at de mikrorupturene som leggmusklene mine har begynt å tulle med kan «kureres» med spesifikk styrketrening rettet mot leggmuskulaturen.

IMG_0340

Forsatt noen snøfonner å krysse når man er på topptur, men sommersnøen er fin og hard å gå på, og utgjør ikke noe problem.

Reklamer
Bilde

Innevær

Innevær

Dagens vær innbød ikke til verken ski- eller fottur… Godt at jeg da hadde spinnet en tøff intervalltime i går kveld så jeg kunne ta det det rolig med god samvittighet i dag 🙂

Bilde

Jøldalen

Jøldalen

Nettopp hjemkommet etter to fantastiske døgn i Jøldalen. Turrapport kommer, men i kveld blir det kun en smakebit i form av et bilde.

Bilde

Tror topptur utgår i dag…

20120908-123928.jpg

Riktignok var det meldt nedbør i helga, men SNØ???? Synes vinteren kom (u)lovlig tidlig i år. Bra vi har mye mat og god drikke med oss. Skjønt; en liten luftetur må det vel bli uansett vær?!

Bilde

Hjemreise

20120811-103146.jpg

14 varme dager på Mallorca er over. Kjenner at jeg gleder meg til å komme hjem til Norge nå.

Bilde

Oppmuntring

20120721-195142.jpg

Av og til trenger man å muntre opp seg selv, og disse nydelige, langstilkede rosene fikser den biffen elegant 🙂

Bilde

Sommerglede

20120706-214012.jpg

Selv om denne bloggen først og fremst handler om friluftsliv, så er det plass til andre gleder også. Og sommermat er en av dem! Spekeskinke, potetsalat, nektarin, potetgull og Manchego ost. Nam!

Bilde

Kjapp endring av planer

Kjapp endring av planer

Opprinnelig hadde jeg planer om å spinne i kveld. Sliter med en pyton hælbetennelse og tenkte at en runde på sykkel i stedet for tur i skogen ville gjøre godt for hælen.

Meeeeen…. når været plutselig slo om og skyene forduftet og sola kom frem ble det helt umulig å sitte inne på en spinningsykkel. Kunne selvfølgelig ha dratt frem hybridsykkelen min fra bua, men faktum er: tanken slo meg ikke engang. Det eneste som sto i hodet på meg var å komme meg ut i skogen og lete etter poster.

Som tenkt, så gjort! 9 poster i boks i kveld etter en (stort sett) nydelig runde rett utenfor meget kjente stier. En post var lagt i en styggbratt skråning hvor gamle trær lå strødd over stien, så her likte jeg meg slett ikke. Klamret meg fast på vei ned bare for å finne ut at jeg hadde gått for langt ned når jeg plutselig sto ved et jorde. Sukk…. Skulle jeg gidde å klatre opp igjen? Jeg gadd. Er veeeeldig sta og å gå fra en post uten å ha gjort et skikkelig forsøk på å finne den, er ikke meg. Så opp igjen bar det, og heldigvis synes jeg det er mye lettere å klatre opp enn ned. Posten ble funnet under en skrent og jeg kunne vandre videre i sommerkvelden uten flere ekle skråninger.

Og hælen er iallefall ikke verre enn før jeg gikk ut.

Bilde

Kveldstur i Bymarka

Kveldstur i Bymarka

Kveldstur med kjæresten om Kobberdammen fra Ferista via Baklidammen. i dag. Deilig tur i stille og rolig Bymark om man ser bort fra orienteringsløpere fra Freidig og et par skoleklasser på tur ved Lavollen.

Bilde

Bynesmarka

20120607-232328.jpg

Et lite glimt fra kveldens tur til Storheia.