Om meg

Jeg som skriver denne bloggen er en kvinne  som allerede har blitt 50. Litt usikker på hvordan det har skjedd så fort, men slik er det altså.

Bosted er Trondheim (siden 1991), men jeg har vokst opp på østlandet. 

I voksen alder, frem til jeg var drøyt 30 år, var jeg en skikkelig sofaslave som levde et inaktivt og ganske usunt liv. Endringen kom høsten 2002 eller 2003 da jeg begynte å rusle noen turer i Estenstadmarka etter jobb for å utnytte det lille dagslyset de korte dagene ga. Jeg hadde ingen tanker om at dette kom til å bli starten på et liv som naturelsker og friluftsentusiast. Formen var mildt sagt elendig der jeg pustet og peste opp de bratte bakkene i marka, men til tross for det merket jeg en inderlig glede over å være tilstede i naturen. Jeg elsket å oppdage nye stier og steder, og jeg elsket roen som bredte seg inni meg når jeg var på tur. Siden den gangen har tiden jeg bruker i naturen økt og økt og i dag kan jeg si at friluftsliv er en helt nødvendig del av livet mitt.  

 Jeg er ingen Cecilie Skog som drar på soloekspedisjoner til fjerne strøk, og som klatrer høyt og farlig, men jeg elsker å tilbringe tid ute. Om jeg av en eller annen grunn ikke kommer meg ut på flere dager har jeg det ikke bra. Friluftsliv er vanedannende og flere burde prøve det!   Stortrives på tur alene, men prøver innimellom å være litt sosial og gå sammen med flere 😉

Friluftsliv for meg er  først og fremst dagsturer i markaområdene som jeg har rundt meg og på fjellet på hytta i Holtålen, men innimellom kommer jeg meg også lengre avgårde på helgeturer eller ukesturer. Jeg utøver intet utstrakt teltliv, men har ambisjoner om å øke antall netter i telt.

Dersom du skulle ønske det, finner du meg også på Facebook under samme navn som denne bloggen har: Mistnorsk friluftsliv.

Her blir alle nye innlegg postet. I tillegg legger jeg ut en mye bilder og noen linker som ikke blir postet på bloggen.

Jeg finnes også på Instagram under det fantastiske nicket @Malla1967. Legger for det meste ut bilder fra turene mine, men noen andre bilder forekommer også. Følg meg gjerne 🙂

15 responses to “Om meg

 1. Så krysser vi fingrene for hælen og alt det kroppslige som helst skal fungere. For du gir deg vel ikke med dette du? For denene helga. 🙂

  • Hælen har «oppført seg» i helgen – heldigvis. Mye tråkking i myr i helga, og ikke altfor lange turer, så da går det ofte greit. Men jeg hadde ikke blitt lei meg om betennelsen bare kunne brenne ut snart 😉

 2. Hei, håper hælen leges fort, det kunne vært hyggelig å invitere Deg på en topptur i Forellhogna. Mange muligheter for opplegg så det trenger ikke å sammenlignes med Svalbard på langs. Skitur etter at Løyvekjøringa med snøscooter er opphørt er bare hærlig. . . . . . .

  • Ser ut til at det tar sin tid med den hælen, men håper fortsatt på at den skal bli såpass bra at en ukestur i Femunden er mulig til sommeren 🙂

   Veldig hyggelig at du vil invitere meg med på topptur, men jeg og ski er ingen god kombinasjon. Det vitner det enorme blåmerket jeg har på høyre lår om, så jeg tror jeg skal holde meg i slakere terreng enn toppturer på fjellet en god stund fremover! Kjæresten driver og «truer» med topptur til Resfjellet fra hytta hans, men jeg blånekter.

   Forollhogna er forøvrig et nydelig turområde. Vært på toppen av hogna et par ganger, men da til fots (fra Synnerdalen). På ønskelisten står flere turer i dette området, og da gjerne med telt 🙂 Turrapport fra siste tur her (hvis du ikke allerede har sett den): https://stifinner.wordpress.com/2012/08/26/topptur-og-lykke/

 3. Håper du liker deg på Resfjellet

  • Alle liker seg vel der? Jeg liker meg i grunnen overalt i friluft – så lenge man ikke hører bilstøy eller ser mye folk/bebyggelse.

 4. Fint at du vil følge min blogg, men det er http://www.mbop.no som er adressen og ikke fjelltopper.wordpress.com som er den gamle utdaterte 😉
  Fin blogg du osso!

 5. Hej frilufts norske kvinde Jeg er rigtig glad for dit billede fra toppen af Jervfjellet.Jeg har altid ønsket at komme der op og nyde udsigten , men der er aldrig nogen, der ville følges med mig der op .Fire gange i mit liv har jeg boet ved Hestsjøen i den lille sorte hytte sammen med familien Garberg. Jervfjellet ligger så stort og volsomt ved Jonsvatnet og man for lyst til at komme derop. Mange hilsener fra Henriette

  • Ja, Jervfjellet ruver virkelig over Jonsvatnet, og det er en nydelig utsikt fra toppen. Synd du aldri kom til topps, men det er kanskje ikke for sent enda?

 6. Jervfjellet må blive ved drømmen, jeg er nu 76 år og benene kan ikke gå så langt og især ikke når det går ned af fjellet.Billederne fra toppen nyder jeg.Den store uberørte natur er lige noget jeg kan lide., den har vi ikke i Danmark. Der er altid nogen der ejer de gode steder og dem må man ikke gå uden tilladelse. Det er en af grundene at vi søger til Norge både sommer og vinter.
  Mange hilsener fra Henriette

  • Ja, da må det kanskje bli med drømmen og bilder fra toppen 🙂 Mine knær er heller ikke gode og ortopeden som opererte meg for ett år siden, sa at mine toppturdager var over, men det vil jeg ikke tro på riktig enda.

   Allemannsretten er noe av det aller beste ved Norge!

   • Hej Hege Jeg har googlet mere om Hestsjøen og set at der nu er en vej, en badebro og legeredskaber ved badepladsen. Det gør helt ondt i hjertet , min forstilling om den uberørte natur ved søen er blevet spoleret af alt det, man ikke kan tage med sig, når man går hjem.
    Jeg ved godt at udviklingen kan man ikke stoppe, men alligevel er det synd for naturen.
    Vi har nu forår ved Roskilde fjord og sol i 4 dage frem. Det nyder vi efter mange dag med gråvejr.
    Mange hilsener fra Henriette

   • Er du sikker på at det er Hestsjøen ved Jonsvatnet som har de fasilitetene? Det finnes også en Hestsjøen på andre siden av byen som er mer tilrettelagt som badeplass. Jeg kan ikke huske noen badebrygge ved Hestsjøen ovenfor Jonsvatnet. Det er en vei innover mot vannet, men den er ikke skjemmende når man går rundt vannet da den kun ender i en liten ende av vannet. Det har dog blitt bygget noen hytter ved vannet og en gapahuk, men de ligger godt gjemt i terrenget, så jeg synes forsatt at Hestsjøen gir en god naturopplevelse.

 7. Hej Hege
  Det var dejlige informationer om Hestsjøen , jeg har taget fejl . Min mand åndede lette op og føler ikke at han skal køre til Hestsjøen.for at se om det står så slemt til, som jeg frygtede. Nu kan jeg have mine drømme i fred.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..