Vassfjellet opp

Etter å ha hatt utsikt til fjorden og «Fosenalpene» fra stua i noen år, har jeg nå flyttet til Klæbu, og fått utsikt til Vassfjellet i stedet. Nå som det er sommer er det liten aktivitet i bakken, men alpinbakken egner seg godt for en høypuls gåtur (enten du vil ha høy puls eller ikke).

Nederste del av bakken

Fra parkeringen går det en liten grusvei langt oppover i bakken. Denne er enkel å følge, men bratt. Der grusveien slutter skrådde vi over bakken til området der den ene heisen har sitt endepunkt. Her er det ei lita tjønn og noen benker hvor man kan hvile seg litt før man går videre mot toppen eller snur og går ned.

Kveldsstemning ved tjønna på vei ned.

Vi skulle helt til topps og fant stien som går i en bue rundt et bratt fjellparti. Stien går ganske flatt sørover i en god kilometer før den endrer retning mot toppen. Her blir stien brattere og etter litt mer pusting og pesing kommer man til slutt opp til masta på toppen.

Vi nærmer oss.

Selve toppen av Vassfjellet er ingen estetisk opplevelse med mast og flere bygninger installert, men om man klarer å se forbi dette, er utsikten aldeles nydelig til alle kanter. Gårsdagen var en riktig vakker sommerkveld med skyfri himmel, så vi kunne nyte utsikten til fulle. Skjønt litt disig er jo ofte utsikten på sommeren når det er sol og varmt.

Fra toppen.

Veien ned gikk via samme rute som vi kom opp. Om pulsen (og rompa) får kjørt seg oppover, er det forside lår og knær som kjenner det på veien ned. Mine skrangleknær var iallefall glad når vi var vel nede igjen. Turen ble 7,5 km lang, og total gangtid (inkl. noen stopp for å få igjen pusten og ta bilder) ble på knappe to timer og førti minutter. Til toppen brukte vi 75 minutter i rolig, jevnt tempo.

Utsikt mot Klæbu og mitt nye hjem.

På toppen av Vassfjellet kan man i sommer hente tre poeng om man har lastet ned appen Trimpoeng og meldt seg på TT sin «konkurranse» Rett Ut. Vassfjellet er også en av toppene i TTs konkurranse «Til Topps», og kodeordet finnes ved varden på topplatået.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..