Sitat

Vulkantur

Dagens  tur gikk til vulkanen Bandama  litt sør for Las Palmas. Jeg var her i november i fjor, men kjæresten har ikke vært her før, så en ny tur måtte til for min del. Strålende sol og rundt 20 grader var dagens værstatus når vi startet turen. Den begynte på toppen av Pico Bandama hvor det er nydelig utsikt i alle retninger.

Utsikt mot Las Palmas.

Utsikt mot Las Palmas.

Deretter begynte nedstigningen til kraterbunnen hvor det fortsatt er en bonde som dyrker deler av jorda. Det er ganske spesielt å stå i bunnen av en vulkan og skue oppetter «veggene» av vulkanen. En kjapp runde nede i kraterbunner, så begynte vi oppstigningen. Det er omlag 200 høydemetre som skal forseres på nesten null strekning, så det et ikke mange hvileskjærene oppover. Som sist tok det ca 25 minuttet fra bunnen og opp.

Rester av gammel bebyggelse i kraterbunnen.

Rester av gammel bebyggelse i kraterbunnen.

Turen rundt kraterkanten tar en drøy time. Litt opp og ned , tildels i løs sand, men hele tiden med fantartist utsikt ned i kraterbunnen. Denne dagen var det usedvanlig lite folk å møte på vår tur. Snodig siden det liksom er høysesong her nede nå.

Kraterbunnen.

Kraterbunnen.

Bandama Golf Club. Turen langs kraterkanten passerer forbi her.

Bandama Golf Club. Turen langs kraterkanten passerer forbi her. Utsikt mot Gran Canarias fjellverden bakom.

Pico Bandama på rundt 370 moh ruver ved siden av vulkankrateret.

Pico Bandama på rundt 370 moh ruver ved siden av vulkankrateret.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..